MX World

30/08/2021 11:06 - geplaatst door Stingray

De 65 cc selectieproef in Velke Uherce (Slovakije) werd gewonnen door de Finse rijder Voktor Lippälä, voor Dex Van Den Broeck en Stanislav Pogar (CZ). Torre Van Mechgelen was de beste Belg  op 16, met Liam Peeters en Noam Mezzavilla op 23 en 24.

Verder lezen onder Thor met quotes van Van Mechgelen en Bervoets.

In de 85 cc ging de zege naar Viteslav Marek (CZ) voor  Mick Kennedy (NL) en Guyan Doensen. Jarne Bervoes was de betere Belg met ene  vijfde plaats, twee nummers beter dan Ian Ampoorter.  Verder Douwe Van Mechgelen (11), Emile De Baere (23) en Loaun Plevoets (34). De slotproef wordt volgend weekeinde in Kaplice (CZ) gereden.

Berichtje van de gebroeders Van Mechgelen: Het 2de EK in Slovakije zit erop. Zeer mooi parcours maar zeker niet het makkelijkste om op te rijden. Douwe kon op zaterdag moeilijk in het juiste ritme komen waardoor we niet de beste plaats aan het starthek hadden op zondag (P14). 2 matige starts op zondag maakte het er niet makkelijker op. P12 + P10. Torre heeft het ganse weekend moeite gehad om zijn juiste ritme te vinden. Enkele serieuze valpartijen speelde hem parten tijdens het rijden. P19 + P13. Heel veel valpartijen gezien dus wij zijn vooral heel blij om onze jongens heel mee naar huis te kunnen nemen."

Berichte over Jarne Bervoets: Weer een mooie ervaring rijker ,EK85 cc in Slowakije een omloop GP waardig. Jarne maakt eerst reeks een goede start rond de 7 plaats rijdt zeer sterk eerste 10 minuten van de wedstrijd. Wist niet wat ik zag. Hij heeft toch een paar rondjes met de eerste kunnen meerijden, wat wel te verwachten was dat hij dat niet ging volhouden!
Door een val van Kooiker en Lotte Vandrunen met ketting problemen komt hij derde binnen. Maar helemaal leeg gereden. Tweede reeks slechte start maar snel goed gemaakt in de twee eerste bochten. Plaats 8 na de eerste ronde maar kon juist het tempo niet aan van de rijders die voor hem reden! Twee kleine foutjes dwongen hem om op plaats 9 te eindigen . Helemaal choco , moe maar voldaan...." 

Credits: Liesbeth Boesmans

Uitslagen: HIER klikken.