MX World

10/09/2021 08:29 - geplaatst door Stingray

Aankomend weekend zal het kampioenschap voor het KNMV ONK Sidecar & Quad Masters als derde wedstrijd van het seizoen een vervolg krijgen op Motorcross circuit de Herselse
bossen in Lierop. Zo zal het circuit van MAC Lierop op zondag 12 september het strijdtoneel vormen voor het Open Nederlands Kampioenschap Zijspannen en Quads. 

Spannende strijd ONK Sidecars/Quad Masters Lierop

In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads achter het starthek verschijnen. Als organisatie zijn we heel blij dit evenement te mogen organiseren en hiervoor wordt momenteel de laatste hand gelegd om het circuit in topvorm te krijgen.

Lees verder onder Thor.


Etienne Bax & Nicolas Musset als lijstaanvoerders naar Lierop

Na twee wedstrijden in Oldebroek en Berghem voeren Etienne Bax & Nicolas Musset momenteel het kampioenschap aan bij de Zijspannen. Na de winst bij de start van het
kampioenschap moesten ze in de tweede manche na een afgebroken bakwiel geblesseerd opgeven met een gebroken rib net onder het sleutelbeen. Tijdens de laatste wedstrijd afgelopen week in Berghem hadden ze het ritme opnieuw goed te pakken en wonnen beide manches. Naast het Nederland Kampioenschap strijden ze ook voor de Grand Prix en het Frans Kampioenschap. "Ik ben heel blij met de progressie die we de afgelopen weken hebben geboekt en zie de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet, "aldus Bax.

Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton

Daniel Willemsen is en blijft als Lochemse tienvoudig wereldkampioen de oude rot in het vak die op 46-jarige leeftijd nog steeds mee kan met de wereldtop. Willemsen reed aan het begin van het seizoen aanvankelijk met de Holtense bakkenist Dion Rietman, maar vanaf de GP van Tsjechië ‘waar ze in een van de manches nog lang aan de leiding reden’ is de Fransman Rudolph Lebraton zijn nieuwe teamgenoot. Tijdens de laatste wedstrijd behaalde ze in de eerste manche de 2e plaats en vielen in de afsluitende heat met machinepech uit. Team Daniel Willemsen/Rodolpho Lebreton staat samen met Julian Veldman/Ondrej Cermak op een gedeelde 5e plaats in het algemeen kampioenschap.

Tussenstand ONK Sidecars Masters
01. Etienne Bax & Nicolas Musset
02. Koen Hermans & Glenn Janssens
03. Gert van Werven & Ben van den Bogaart
04. Justin Keuben & Niki Debruyne
05. Julian Veldman & Ondrej Cermak
05. Daniel Willemsen & Rodolpho Lebreton

Spannende strijd tussen Haverdil, Maessen en Phoelich in Lierop

Joe Maessen ging tijdens de openingswedstrijd voortvarend met de winst voor het dagklassement aan de haal. Tijdens de tweede wedstrijd in Berghem kwam hij in de eerste
manche slagvaardig als winnaar over de meet maar viel tijdens de tweede heat uit met kettingproblemen. Zijn rivaal Ricardo Phoelich, de ONK kampioen van 2020 keek enorm uit naar de start van het kampioenschap maar kende aan het begin van het seizoen wat tegenslag en eindigde in beide manches als derde maar kreeg drie strafplaatsen omdat zijn quad teveel lawaai produceerde! In Berghem kende Phoelich problemen tijdens zijn inhaalrace en kwam ten val waardoor hij van ver moest komen in de openingsmanche en als tiende de finish passeerden, maar dit maakte hij helemaal goed door de tweede manche met een verschil van twintig seconden te winnen. Rick Haverdil eindigde de openingsronde met respectievelijk 2e en 4e plaatsen, maar ging afgelopen week met de volledige winst aan de haal. De Ecomaxx rijder nam daarmee de leiding over in de tussenstand van het ONK Quads Masters 2021. Deze eerste drie van het kampioenschap liggen binnen de 14 punten in het klassement en dat maakt het enorm spannend in Lierop!

Tussenstand ONK Quad Masters
01. Rick Haverdil
02. Joe Maessen
03. Ricardo Phoelich
04. Gijs Wentink
05. Valentino Roks