MX World

10/09/2021 16:58 - geplaatst door Stingray

Het lag voor de hand dat de Covid- en ander factoren wel eens roet in de WK-kalender zou kunnen gooien. Toch heeft het recente bericht ons enigszins verrast. Van Johan Boonen wisten we dat Lommel gevraagd was om nog een race in te richten, maar dat hij daar geen gevolg aan had gegeven. Matterley Basin werd zelfs twee keer genoemd. En dan komt Infront met een persbericht, welke U onder Thor kan lezen....

MONACO (Prinsdom Monaco) 10 september 2021 – Infront Moto Racing wil u graag informeren over de wijzigingen die zijn toegepast op de kalender van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2021.

Er zijn onvermijdelijke updates geweest voor het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2021 vanwege de aanhoudende COVID-19-beperkingen. Maar Infront Moto Racing heeft samen met de FIM, de FIM Europe en alle organisatoren hard gewerkt om een ​​volledige racekalender te behouden voor een van de meest competitieve seizoenen van MXGP.

Als gevolg hiervan zullen de MXGP van Portugal die oorspronkelijk gepland stond op 23-24 oktober en de overzeese races, MXGP van Argentinië, MXGP van Azië en MXGP van Bali dit jaar niet meer plaatsvinden. Ze worden allemaal uitgesteld tot 2022. In plaats daarvan worden de wedstrijden vervangen door een triple-header in Pietramurata met de MXGP van Trentino (23-24 oktober), MXGP van Pietramurata (26-27 oktober) en MXGP van Garda (30-31 oktober) en twee evenementen in Mantova voor de MXGP van Lombardije (6-7 november) en MXGP van Città di Mantova (9-10 november).

Na het succes van de drievoudige GP van vorig jaar in Trentino, lijdt het geen twijfel dat het drietal races dit seizoen opnieuw ongelooflijke races zal opleveren, aangezien we dit opwindende seizoen ten einde brengen terwijl MXGP terugkeert naar Lombardije na de langverwachte Monster Energy FIM Motocross of Nations om de Motocross World en European te bekronen.

Bovendien moet Infront Moto Racing met spijt meedelen dat de FIM-Europe Motocross of European Nations dit jaar niet door zal gaan zoals oorspronkelijk gepland en zal worden uitgesteld tot 2022 op een locatie die binnenkort zal worden aangekondigd. De 2021-editie van de MXoEN zou later dit seizoen plaatsvinden in Riola Sardo, Italië, maar de moeilijke beslissing werd genomen om het evenement met een jaar uit te stellen. Infront Moto Racing en FIM Europe kijken uit naar een fantastische editie van de Motocross of European Nations in 2022. Meer informatie over de locatie waar het evenement in 2022 plaatsvindt, wordt binnenkort bekendgemaakt.

IMR wil jullie allemaal bedanken voor jullie begrip in deze moeilijke situatie, aangezien het doel is om het meest complete FIM Motocross Wereldkampioenschap raceseizoen te presenteren met ongelooflijke actie van MXGP- en MX2-sterren die hun strijd om de titel voortzetten.