MX World

13/09/2021 08:11 - geplaatst door Stingray

Lichtervelde (MCLB)was alweer de privé speeltuin van Wietse Brackman. Hij schreef beide reeksen op zijn conto. In de eerste reeks bikkelde hij even met Jens Getteman, die later terug viel. Daarna kwamen David Segers en Tallon Verhelst mee doen. In reeks twee sloegen Brackman en Getteman meteen op de vlucht en wist Verhelst in de 9-de ronde de derde plaats ove te nemen van Segers. Daarmee stond hij net na Brackman, maar voor David op het podium.

Veel volk op de VLM-cross in Houtvenne waarin Yentel Martens de wedstrijd won. De heroptredende Steve Seronval toonde zich een paar keer, maar de show werd vooral gestolen door kwartliter rijder Brent Aerden. Die veroverde tot twee keer toe de tweede plaats. In de 500 cc ging Martens Jilani Cambré en Kevin Van Geldorp vooraf. In de 250-klasse stonden Kristof Scheynen en Marnick Lagrou naast Aerden. 

AMPL trad aan in Mean, waar Mike Rosse en  Benjamin Doneux de reeksen deelden in de MX2. Doneux werd wel eindwinnaar en  Sam Jordant mocht als derde op het schavotje. Tanguy Gabriël won beide MX1-reeksen en ging daarmee  Paco Destercq en Jerome Martiny vooraf.

Foto Brent Aerden, FB Aerden.