MX World

18/09/2021 15:23 - geplaatst door Stingray

Lucas Leok is de nieuwe Europese kampioen 65 cc. De zoon van Aigar zegevierde in in zanderig en warm Riola Sardo voor de Nederlander Dex van den Broek en de Fin Victor Leppälä. Onze enige landgenoot Torre Van Mechgelen kwam ten val in de start van de eerste reeks maar klasseerde zich na een felle achtervolging als zestiende. In de tweede reeks startte hij als 21ste na een ronde, en schoof vervolgens op tot de 17de plaats. In de eindstand bezet Torre ook de zestiende plaats.

Leppälä startte het snelst voor Leok en de Pool Michal Psiuk. Na een ronde nam Lucas de leiding over van Victor. Dex kon na twee ronden de positie van Michal over nemen, en vanaf dan gebeurde er voorin niets meer. In de tweede reeks greep van den Broek zijn enige kans, maar Leok zat meteen op de tweede positie voor Leppälä. Verder gebeurde er vooraan niks meer, tenzij dat Dex de anderen een ferme achterstand lapte. Zo lag de eindstand al vroeg vast.

Junior Wereldkampioen Aron Katona, Hongarije, liet zich flink opmerken in de eerste reeks, maar hij viel uit in de tweede.

Lucas Leok, FB Leok.