MX World

20/10/2021 12:26 - geplaatst door Stingray

De dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd afgelopen zondag verreden in Intu Xanadú – Arroyomolinos in Spanje. Vorig jaar moest dit evenement georganiseerd worden zonder fans vanwege de Covid 19 situatie maar dit jaar kwamen er vele duizenden fans op het evenement af.
Het aangelegde circuit zorgde voor technische omstandigheden waarop goed ingehaald kon worden, dit was een hele verbetering ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Het werd uiteindelijk niet de dag waar het Gebben van Venrooy Yamaha team op had gehoopt.

Photocredits - Eric Laurijssen

Lees verder onder Thor.


In de eerste manche pakte Calvin Vlaanderen geen goede start en moest van rond de zeventiende plaats terug naar voren zien te komen. Hij werkte een sterke inhaalrace af en wist er met mooie inhaalmanoeuvres een twaalfde plaats uit te halen. Brent van Doninck maakte over het starthek een fout en moest hierdoor als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij deed wat hij kon maar scoorde met een 22ste plaats geen punten voor het wereldkampioenschap.
Helaas kwamen Vlaanderen en van Doninck beiden in de eerste ronde van de tweede manche in de problemen waardoor ze vanaf een laatste plaats terug naar voren moesten zien te komen. Vlaanderen wist er nog een zestiende plaats uit te halen en pakte hiermee vijf punten. Van Doninck kwam in al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken nog een paar keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een eenentwintigste plaats!
Na een moeilijke eerste manche voor Kevin Strijbos werd in goed overleg met het team besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Strijbos zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste vijf wedstrijden van het wereldkampioenschap.
Het wereldkampioenschap gaat aankomend weekend verder in Italie waar de laatste vijf wedstrijden van het kampioenschap georganiseerd gaan worden.

Calvin Vlaanderen (14e in het dagklassement): ‘’Het was een moeilijke wedstrijd hier in Spanje. Ik heb alles gegeven maar heb niet de resultaten weten te behalen waartoe ik in staat ben. In de eerste manche pakte ik een slechte start maar wist ik nog terug te komen naar een twaalfde plaats. In de tweede manche pakte ik een goede start maar kwam ik in de derde bocht in de problemen en kwam samen met een aantal andere rijders ten val. Ik voelde me niet comfortabel op de baan en kon er niet meer uit halen dan een zestiende plaats. Ik wil het team bedanken voor het harde werken en ik kijk gemotiveerd uit naar de laatste vijf wedstrijden van het seizoen.’’

Brent van Doninck (24ste in het dagklassement): ‘’Het was opnieuw een teleurstellend weekend. In de eerste manche maakte ik over het starthek een fout en lag daardoor laatste. Ik kwam terug naar een 22ste plaats maar scoorde hiermee geen WK punten. In de tweede manche pakte ik een goede start maar in de derde bocht kwamen er een aantal rijders voor mij ten val. Ik viel hierdoor ook en moest vanaf een laatste plaats naar voren komen. Ik viel later opnieuw en wist toen vanaf een zesentwintigste plaats terug te komen naar een eenentwintigste plaats waarmee ik opnieuw geen punten pakte. Het is frustrerend en ik heb een hele moeilijke periode op dit moment. Het was een lang seizoen en mentaal ben ik wat moe en de slechte resultaten helpen hier niet aan mee. Goede resultaten zouden goed zijn voor mijn zelfvertrouwen en zorgen ervoor dat het leuker is. We blijven het proberen en ik blijf proberen om het seizoen goed af te sluiten. Vorig jaar had ik een hele goede triple header Grand Prix in Arco en dat ga ik ook dit jaar proberen. Deze week ga ik wat leuke dingen doen en in Italie gaan we er weer voor.’’