MX World

20/10/2021 17:00 - geplaatst door Stingray

Mikkel Haarup scoort weer een negende plaats

Gemert - Door hard te blijven werken heeft Mikkel Haarup beide manches weten te scoren tijdens de Grand Prix van Spanje. Met de vijftiende en negende plaats tijdens de manches in Arroyomolinos wordt de blonde crosser elfde in het dagklassement. De dag van Roan van de Moosdijk verloopt minder goed, hij blijft te veel last houden van zijn hand en komt helaas niet tot scoren. Maxime Renaux wint de Grand Prix nabij Madrid en vergroot zijn voorsprong in het FIM wereldkampioenschap MX2 naar 108 punten op teamgenoot Jago Geerts.

Zie Thor!

1e Manche:
In de trainingen weten Mikkel en Roan een respectievelijk zesde en zevende tijd op de klokken te zetten. De verschillen zijn minimaal, de 20-jarige Deen heeft slechts 0,614 achterstand op de vanaf pole startende Jago Geerts. De sprint naar de eerste bocht verloopt voor beide rijders niet geheel vlekkeloos. Roan kan in het middenveld aan de wedstrijd beginnen. Mikkel volgt op de 23e plaats en beide hebben dus veel werk te verzetten. Met nog maar vijf minuten op de klok gaat de Eindhovenaar even in de fout, en helaas gooit zijn blessure roet in het eten. Hierdoor komt er vroegtijdig een einde aan zijn wedstrijd. Vanaf het achterveld knokt Mikkel zich naar voren en de Leatt-geklede crosser vecht als een leeuw om zoveel mogelijk punten te pakken. Het resultaat is de vijftiende plaats wanneer de finishvlag valt.

2e Manche:
Door de opspelende hand heeft Roan met het team samen besloten de tweede manche niet meer in actie te komen. Mikkel is dus de enige rijder namens het Zuid-Hollandse team tijdens deze manche over 30 minuten en twee ronden. De reactie over het starthek is opnieuw goed en nu verloopt de sprint naar de eerste bocht ook veel beter. In de top tien komt Motul-gesmeerde KX250F uit de lange doordraaier over de eerste sprong. De eerste ronde wordt als negende afgerond en bijna 15 minuten weet Mikkel deze plek vast te houden. Wanneer Guadagnini en De Wolf een fout maken worden er plaatsen goed gemaakt maar Benistant komt na zo’n twintig minuten wedstrijd voorbij. In de slotfase weet Guadagnini de aansluiting ook te vinden en ontstaat er een gevecht. De inzet is de achtste plaats maar deze gaat naar de Italiaan voor Mikkel.


Volgende wedstrijd:
Vanaf Madrid reist de team truck bijna 1.800 kilometer naar Italië. Daar worden de laatste vijf wedstrijden van het kampioenschap verreden. De eerste drie wedstrijden is het GP-circus te gast op het circuit van Arco di Trento, de laatste twee worden verreden in Mantova.