MX World

27/10/2021 18:57 - geplaatst door Stingray

Het werd een sensationele aanhef van reeks 1 in Petramurata. Die begon met de kopstart van Jorge Prado voor Tim Gajser, Antonio Cairoli en Romain Febvre. Maar toen die vier al in de tweede bocht keerden moest Herlings zijn KTM nog op rapen .Hij kwam in de eerste bocht ten val,. Vervolgens werd zijn motor werd overreden door een achteropkomend rijder met onherstelbare schade voor gevolg. Voorin wisten Gajser en Febvre meteen wat hen te doen stond. Gaan me die banaan! En dat deden ze ook! Gasjer nam al na een halve ronde de leiding over van Prado. Ogenblikken later passeerde Febvre ook al, na een move over Cairoli, die eigenlijk in dezelfde scene ook Seewer voor moest laten. Cairoli zou zich flink herpakken en in een wat lusteloos middenstuk terug naar drie rijden. Maar dan diende de finale zich aan met een duel op leven en dood tussen Gajser en Febvre, beiden knokkend voor de Red Plate. Het ene duel volgde het andere op. dan leidde Febvre, een paar meter verder weer Gajser. Enzovoorts..... Maar per slot van rekening wist Romain het laken naar zich toe te trekken. 

Onze twee TV-specialisten verwachten zich aan een walk-over van Herlings in reeks twee. Niet dus. Cairoli, Seewer en Coldenhoff bemanden de frontlijn. Herlings zat na één ronde op vijf, achter Prado met Gajser in zijn. Febvre was weer eens niet mee, maar schoof eigenelijk best snel door naar negen. In plaats van dat Herlings naar de kopgroep reed werd hij ingepakt door Gajser. toch bleef de kopgroep vrij aaneengesloten en dat liet ook Febvre toe om snel Herlings in de rug te kijken. Joël en Leon dachten dan dat Herlings de klus zou klaren in de tweede koershelft. Zoals al zo vaak dit seizoen. Maar het eindschot van Herlings droeg niet verder dan voorbij Coldenhoff, die ook nog werd gepasseerd door Febvre. Met de reekszege, onbedreigd, voor Cairoli kwam er ook een tweede GP van het seizoen voor de jammer genoeg afscheid nemende Italiaan. Zo maken ze ze niet meer. Gasjer werd tweede voor Febvre, dankzij diens late passage over Coldenhoff.

Maar wat is nu de conclusie na die pech van Herlings? Dat het WK - met nog zes reeksen te gaan - helemaal open ligt met nog drie titelkandidaten. Herlings leidt, met één (1) punt voorsprong op Febvre en met drie (3) punten voor op Gajser. Dat belooft spannende televisie. Of U mag ook naar Italië trekken om het live mee te maken. zlondag in Pietramurato of de week daarop inMantova. Aan U de keuze.