MX World

30/10/2021 14:45 - geplaatst door Stingray

Sensationele ontknoping van de eerste reeks met alweer een zege voor Lucas Coenen. Dit keer startte hij op kop en liet niemand in zijn buurt komen. Achter de Belg meteen een drama van Ivano Van Erp die ten val kwam. Coenen leidde autoritair en geen van zijn achtervolgers kwam in zijn buurt. Sensatie bij het ingaan van de laatste ronden toen zowel Valerio Lata als Bobby Bruce ten val kwamen met een gedubbeld rijder. Zo kwam Karlis Alberts Reisulis in het bezit van de tweede plaats voor Bruce, Cas Valk en Alexis Fueri. Van Erp beperkte de schade en werd nog zestiende.

Ook in de tweede reeks was Coenen onbereikbaar. Ivano van Erp bleef lang in zijn spoor maar kwam dan ten val, zonder plaatsverlies. Achter de twee koplopers toch enkele mooie duels, met vooral Bobby Bruce in de hoofdrol. Mooi was de blokcpass op Lata. Bruce zou vierde worden want van Erp en Reisulis konden niet gepasseerd worden. Aan het einde van het verhaal schreef Lucas zijn derde reeks op zijn naam, maar voor het eerst mag hij zich eindwinnaar noemen. Broer Sacha kon/mocht niet starten. Met nog een race te gana ligt een podiumplaats binnen het bereik van Coenen.