MX World

01/11/2021 09:13 - geplaatst door Stingray

Het zat onze Balense Reus niet mee in Trentino III. Een kwalijke val - niet zijn schuld - in reeks een. Motorpech inreeks twee. Voorlopig verlies van de tweede plaats. Het zette Jago aan het denken. "Wat mij vandaag is overkomen kan ik enkel als een heel vervelende dag in mijn carrière omschrijven. Met vanmorgen de snelste tijd in de kwalificaties zag het er veel belovend uit maar het draaide anders uit dan gehoopt. In de eerste reeks reed ik op de derde plaats wanneer een andere rijder een bocht instuurt langs de binnenkant terwijl mijn snelheid hoger lag en ik buitenomging. We kwamen in botsing met een zware valpartij als gevolg. Het was een typisch race incident waar ik niet te lang ben bij blijven stilstaan. Nadat ik terug was recht gekrabbeld ben ik voluit blijven strijden voor de 8 punten die bij de dertiende plaats horen. Mechanische pech tijdens het begin van de tweede reeks beletten mij om mijn kansen te verdedigen. Al na één ronde moest ik opgeven en terugkeren naar de teamtruck. Normaal was het mijn bedoeling om in Italië te blijven in aanloop naar de twee resterende Grand Prix’s in Mantova maar deze slechte racedag doet mij beslissen om huiswaarts te keren. Ik wil in mijn vertrouwde omgeving kunnen ontspannen met als doel de twee laatste wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten. Via deze weg wil ik mijn teamgenoot Maxime Renaux feliciteren met het behalen van de wereldtitel voor Yamaha in de MX2 klasse.