MX World

01/11/2021 18:45 - geplaatst door Stingray

Het is momenteel geen makkelijke tijd voor het Gebben van Venrooy Yamaha Racing team. Afgelopen zondag kwam het team aan de start tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento, waar de laatste wedstrijd van de triple header Grand Prix werd verreden. De rijders en het team waren gemotiveerd om op het harde, gladde circuit goede resultaten neer te zetten.

Meer onder Thor.De starts waren in de eerste twee wedstrijden in Arco niet goed en ook nu kwamen beide rijders niet goed weg bij de starts. In de eerste manche kwam van Doninck buiten de top twintig uit de eerste ronde maar wist tijdens de wedstrijd een aantal plaatsen winst te boeken en kwam op een zeventiende plaats over de finish. Strijbos pakte daarentegen een redelijk goede start en kwam op een zeventiende plaats uit de eerste ronde. Hij reed comfortabel in de punten totdat hij in de negende ronde af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Van Doninck pakte in de tweede manche een betere start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. De Belg kampte tijdens de wedstrijd met opgepompte armen maar wist er een goede vijftiende plaats uit te halen. Dit resultaat is een stap in de goede richting voor van Doninck, die toch wel een aantal moeilijke wedstrijden heeft gekend. Strijbos opende opnieuw sterk en vocht voor een plaats in de top vijftien. Helaas kreeg hij opnieuw af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen moest stoppen.

Het team zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste twee wedstrijden, welke verreden gaan worden op het circuit van Mantova in Italie. De eerste wedstrijd staat aanstaande zondag op het programma!

Commentaar Brent van Doninck (17e in het dagklassement): ‘’Ik heb het moeilijk met mezelf op dit moment. In de tweede manche viel ik van een elfde plaats terug naar een vijftiende positie en ik had opnieuw opgepompte armen. Dit is iets wat ik nog nooit heb gehad maar ik zal me herpakken voor de laatste twee wedstrijden in Mantova.’’

Commentaar Kevin Strijbos (32ste in het dagklassement): ‘’Het was een moeilijke dag. Ik voelde me vandaag het beste van de drie Grand Prix’s die we hier hebben gereden. Helaas kreeg ik in beide manches af te rekenen met mechanische problemen. Volgende week gaan we er weer voor in Mantova en ik blijf positief.’’