MX World

04/11/2021 19:20 - geplaatst door Stingray


Maïscross-wedstrijden gaan van start in Handel!
Maïsplakcross-maand gaat dit weekend van start! De altijd immens populaire reeks maiscrossen was voor sommige klassen weer zeer snel uitverkocht. Dat wijst erop dat jullie staan te popelen om de baan in te gaan met motoren en brommers. Zondag 7 november wordt in Handel het spits afgebeten! Houdt bij aankomst je Moto Inside-inschrijving bij de hand.
Een coronabewijs is niet nodig! Overnachten is niet toegestaan.
Afhalen startnummers en polsbandjes: zaterdag 6 november tussen 15.00 en 17.00 uur of zondag 7 november tussen 7.30 en 8.30 uur.
Het parkeerterrein en de start zijn net als voorgaande jaren bereikbaar vanaf de Oude Domptweg/De Fuik. Dit is gelegen langs de provinciale weg Gemert/Elsendorp (N272). Navigatie ingeven, kruising: Peeldijk en Oude Domptweg te Handel. Alle aanvullende informatie over maïsplakwedstrijden is te vinden op www.peelrijders.nl/maiscross/.

Onder Thor info over offriad rijden in Balkbrug, in Eindhoven en een boekbespreking over 75 jaar motorcross op de Vosenberg.

Volop offroad rijden!
20 november Balkbrug

MAC van Dedem organiseert voor de 8e keer hun off the road rit! Een interessante route van ongeveer 55 kilometer is uitgezet in de omgeving Balkbrug. Deelname kost € 25,- als je een MON-licentie hebt. Heb je deze niet dan kun je een daglicentie afsluiten. Voor deze rit kun je je vanaf nu online inschrijven, via deze pagina (waar ook alle aanvullende info te vinden is).

20 en 21 november Eindhoven

In Eindhoven barst datzelfde weekend, op zaterdag én zondag, ook een offroad-spektakel los. Tussen 9.00 en 14.00 uur kun je starten vanaf circuit 'de Landsard' in Eindhoven voor een rit van ongeveer 40 kilometer over het militaire oefenterrein 'Oirschotse Heide'. Het inschrijfgeld is € 30,- plus een eventuele daglicentie (WA € 15,- of WA+PO € 25,-) als je geen MON-licentie hebt. Inschrijven kan op het circuit op de dagen zelf, tussen 8.30 en 11.00 uur.

Voor beide ritten dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringsbewijs en een MON-licentie of MON-daglicentie. Een coronabewijs is niet nodig.


Boekpresentatie 75 jaar motorsport op de Vossenberg Meijel

We waren afgelopen weekend te gast op de Vossenberg in Meijel, waar al 75 jaar motorsport wordt beoefend! MCC Meijel-bestuurslid Henk Martens heeft een 288 pagina's tellend boek geschreven, met prachtige foto's, dat u meeneemt in de Meijelse motorsportgeschiedenis.

Op 6 november wordt het jubileumboek gepresenteerd in D'n Binger in Meijel. Tijdens de presentatie is er een tentoonstelling van prachtige crossmotoren (solo's en zijspannen, jong en oud) en zal oud-GP rijder Carlo Hulsen het openingswoord verrichten.

Het bezoeken van deze middag is zeker de moeite waard. De zaal is open van 14.00 tot 18.00 uur. Om binnen te mogen dien je een coronabewijs te laten zien. Je kunt het boek al aankopen, dat doe je op deze pagina!