MX World

06/11/2021 15:59 - geplaatst door Stingray

Geen Liam Everts aan de start, want hij blesseerde zich aan de arm of schouder. Na een doktersbezoek kreeg hij startverbod. Ook weer een gemiste start voor Rick Elzinga. Nicola Lapucci lijkt het succes van de Fantic machine  extra in de verf te zetten, daar aan de Viale Learco Guerra. Hij lukte de kopstart, maar slaagde er nooit in echt uit de greep van de achtervolgers te blijven. Jago Martinez was zijn achtervolger, Mike Gwerder ook, maar die moest vrij snel aan de kant voor Oriol Oliver en Andrea Bonacorsi. Even later kwamen ook Kevin Horgmo en Hakon Fredriksen de jacht op leider Lapucci versterken. Maar die plooide niet al was de marge op de streep heel klein. Wel zagen we een spannend slotstuk met Bonacorsi en Fredriksen in een hoofdrol. Bonacorsi pleegde een half geslaagde overval op Oriol, maar had niet in de gaten dat Fredriksen zowel hem als Oriol in een oor aan naaide. Om vervolgens in de fout te gaan in de voorlaatste bocht. En er dus uiteindelijk niks veranderde achter Lapucci enMartinez met Oriol, Bonacorsi en Fredriksen van drie tot vijf.

Het helpt natuurlijk flink als je als eerste gaat draaien. Dat deed Lapucci ook in de start van de tweede reeks. Hij spoorde eg met Oliver aan het wiel, gevolgd door Fredriksen, Cornelius Toendel en Horgmo. En were bleef de race erg gesloten met de vijf beste binnen de 20 seconden. De tweede plaats leek wel verdoemd. Horgmo passeerde Oliver en kwam ten val. Even later ging ook Oliver tegen de korst en zag Fredriksen voorbij stomen. Dan lagen de posities vast en werd Toendel vierde voor Horgmo. Dit keer sloot Elzinga wel netjes aan bij de kopgroep. Uiteraard was de eindzege voor Lapucci, voor Oliver en Fredriksen, toch de revelatie van het najaar. Met nog een race te gaan leidt Lapucci met 95 punten voorpsrong op Horgmo het EK. Elzinga is al zeker van het brons.