MX World

07/11/2021 17:21 - geplaatst door Stingray

Jago Geerts heeft de GP van Lombardije gewonnen. In de eerste manche was hij tweede geworden achter wereldkampioen Maxime Renaux. De slecht gestarte Renaux zou in de slotreeks hemel en aarde bewegen om leider Geerts van de leiding te verdringen. Maar de Balenaar bleef cool en foutloos leiden, en bezegelde met de reekszege ook de eindzege. Renaux ging in de eerste start meteen aan de haal voor René Hofer en Geerts. Hofer reed zichzelf voorbij en zo kwam Geerts in bezit van rang twee. Even kwam er druk van Tom Vialle, maar uiteindelijk weekte Jago zich los van de ene fransman om in het wiel van de andere winnaar tweede te worden. Mooi 'wark' ook van de Husqvarna tandem De Kay Wolf en Jed Beaton op vier en vijf. Reeks twee gaf Vialle als leider voor Geerts en Mattia Guadagnini, de drie strijders voor het zilver. Eerst viel Guadagnini er af. En bikkelde Renaux zich al naar de derde plaats. Zo werd de druk op Geerts groot want hij zou pas derde worden met een 2-2 score. Dus koos hij voor de vlucht vooruit en passeerde Vialle. Renaux zag de bui hangen en spoorde mee door. Hij sloot nauw aan bij Geerts, maar die gaf daar echt niks om en won met de reeks ook de grootste beker. Beaton flitste nog naar de derde plaats voor Vialle en Guadagnini. Zoals de zaken er nu voor staan mikt hij woensdag alsnog op het zilver.