MX World

07/11/2021 18:48 - geplaatst door Stingray

Een onverwacht hoog tij 's nachts betekende een uitgestelde start van 30 minuten om baanploegen in staat te stellen het water van de baan te verwijderen. De omstandigheden voor de renners waren hierdoor erg zwaar, een echte uitdaging met het zware zompige zand. Ploeteren dus voor en enorme menigte toeschouwers. Todd Kellett pakte de holeshot, maar was een van de vele rijders die in de eerste ronde vast kwam te zitten. Ne als Ashley Greedy die in ronde 1 met mechanische problemen stopte. Thornhill nam de leiding en Kellet volgde op een ronde buiten de top 100. Maar Kellett zou een super ronde rijden en passeerde op de 35ste plaats. Helaas, enige tijd later begaf Kellett's motor. Thornhill kwam onder druk te staan ​​van Sam Nunn, die tussen de pitstops even de leiding nam. Een val van Nunn, in combinatie met mechanische problemen, deed hem uit de top 10 vallen. Vanaf dan controleerden Thornhill de verdere race. Voor Bradshaw was het zijn eerste deelname maar hij reed de hele middag sterk om als tweede te eindigen. Welshman Siôn Talbot begon sterk net buiten de top 10. Hij vermeed alle incidenten, reed zijn eigen tempo en werd uiteindelijk mooi derde.

Met dank aan collega speaker Chris Czora. Credits DanTornhill: Chris Carter.