MX World

09/11/2021 10:20 - geplaatst door Stingray

De afgelopen periode was geen gemakkelijke voor het Gebben Van Venrooy Yamaha team. Het seizoen van Calvin Vlaanderen eindigde vroegtijdig door een blessure en zowel Brent van Doninck als Kevin Strijbos halen niet hun gebruikelijke niveau. Het team hoefde niet ver te reizen tussen de vorige Grand Prix en de zeventiende wedstrijd van het MXGP seizoen, die werd verreden in het Italiaanse Mantova, waar een dubbel race weekend wordt gehouden als afsluiter van het seizoen. Het circuit trakteerde de rijders het voorbije weekend op diepe sporen en vele rem knippen.

Lees verder onder Thor. Credits: Eric Laurijssen.


Brent van Doninck kende na een periode waarin hij niet op zijn niveau reed een positieve dag in Mantova, een stap in de goede richting. In de eerste manche kende hij een redelijke start waarna hij de eerste ronde doorkwam op de twaalfde plaats. De Belg reed een goed tempo en verloor slechts twee plaatsen gedurende de manche, één aan Jeffrey Herlings en de andere aan Jeremy Seewer. Hij sloot de manche af op een keurige veertiende plaats. In de tweede manche kende hij een mindere start, op dit circuit een serieus handicap omdat het inhalen moeilijk was, echter met een degelijke zeventiende plaats scoorde hij opnieuw punten voor het kampioenschap.

Voor Kevin Strijbos was het een moeilijk weekend waarin hij het goede gevoel met de baan niet kreeg, wat in de eerste manche resulteerde in een achtentwintigste positie. In de tweede manche kwam hij niet aan de finish waardoor het een dag werd om snel te vergeten, voor aankomende woensdag zal hij er alles aan doen om het seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Het team kijkt nu vooruit naar de afsluiting van het seizoen, welke aanstaande woensdag eveneens op het circuit van Mantova wordt georganiseerd.

Brent van Doninck (15e in het dagklassement): "Het rijden ging vandaag een beetje beter maar het is nog verre van hoe ik reed in het begin van dit seizoen. We hebben nog één wedstrijd te gaan en daarna is het tijd om bij te komen, daar ben ik echt aan toe."

Kevin Strijbos (32e in het dagklassement): "Ik heb echt niets te zeggen over mijn dag. Op naar de laatste wedstrijd komende woensdag."

In de stille periode voor ons komen we zeker nog uitgebreid terug op de carrière van Kevin. Voor hem breekt nu een nieuw hoofdstuk aan.