MX World

09/11/2021 14:58 - geplaatst door Stingray

In reeks 1 van de EMX125 heeft Valerio Lata de titel veilig gesteld. Hij werd eerder al eens wereldkampioen 85 cc en dit jaar nog vice-junior wereldkampioen 125 cc. Hij werd zesde in de eerste reeks, maar zijn voornaamste belager Bobby Bruce was toen al uit koers verdwenen. Maar Lucas Coenen werd alweer dubbelwinnaar!

Lucas Coenen nam resoluut de leiding in reeks een.. Hij reed een kwart minuut weg van de tegenstand. Achter hem gebeurde nogal wat zoals het wegvallen van Bruce. Uiteindelijk werd Cas Valk tweede voor Karlis Alberts Reisulis, Scott Smulders en de local Ferruccio Zanchi. Daarachter sloot Lata af, met de titel op zak. De poging van Coenen om het zilver afhandig te maken van Bruce mislukte omdat de Brit hem als een schaduw volgde in de slotreeks. Bobby werd nog wel bijgebeend door Ivano Van Erp, maar het verschil bleef te klein. Kay Karssemakers werd vierde voor de kampioen Lata.