MX World

09/11/2021 15:58 - geplaatst door Stingray

Slechts 5 punten had Fantic rijder Nicola Lapucci nodig om de EMX250 titel de zijne te noemen. Maar hij reed zeker niet op safe, en vertrok als leider in de voorlaatste reeks. Toch reed hij - onnodig overigens - onder stress. Want nadat hij wel Jago Martinez uit het wiel reed kreeg hij Rick Elzinga, Kevin Horgmo, enige resterende titelkandidaat, en Hakon Fredriksen in het wiel. Elzinga was de eerste die de leider van de troon stootte maar Horgmo wilde persé alles uit de kast halen om de virtuele titelkans gaaf te houden. Indrukwekkend, want Fredriksen maakte het hem heel lastig. Lapucci liet deze drie begaan en zou vierde worden. Hij bleef puntengewijs ver buiten bereik van Horgmo die eerste een aantal bloedstollende duels won van Fredriksen en vervolgens ook Elzinga tot de orde riep. Elzinga die ook Fredriksen moest voor laten.

De kersverse kampioen reed bevrijd een tweede reeks env a start tot finish aan de leiding. De eindzege was evenwel voor Fredriksen. Die telde een punt meer dan Lapucci, met Elzinga eindelijk terug onder de mensen op drie. Horgmo speelde niet mee in de slotreeks nadat hij in de tweede ronden veel terrein verloor. Maar ook zijn zilveren plak was al virtueel vastgelegd.