MX World

14/11/2021 18:29 - geplaatst door Stingray

Milko Potisek was de beste in Magesq. Hij won de 2.30 uur durende race voor de sterke Brit Todd Kellet en Anthony Bourdon. Lars Van Berkel wed vierde, Yentel Martens vijfde.  De ander Belgen voorin: Daymond Martens als negende en Matteo Puffet als veertiende. Hij blijft ook leider in de stand.

Junior Bal was de derde man na 1.30 uur koers bij de Juniores, en vlak na hem finishte Lucas Coenen. Uwe Dewaele en Sacha Coenen haalden de finish niet. Bal staat tweede in de tussentijdse rangschikking.

Het kleinste verschil was er bij de Juniores. Onze landgenoot Douwe Van Mechgelen (foto ) leidde het overgrote deel van de 1-uurswerdstrijd, maar werd met een verschil van slechts 6/10 seconde geklopt door de Franssman Amaury Maindru. Ryan Van Hove werd elfde.  Maar hij staat wel derde in de tussenstand.  

Onder Thor een kort verslag van de race van Van Mechgelen.

Papa Joris V Mechelen:  "Halfweg lag Douwe 1min voor. Omdat we niet correct op de milieumat stonden tijdens het tanken kregen we discussie met de marshalls. Daardoor kwam hij met 1 min. achterstand de baan weer op. Na de pitstop reed hij het gat van 50 sec op 2 ronden weg. Hij wou de laatste ronde iets teveel op save spelen. De laatste 100m voor de finish twijfelde hij met enkele gedubbelde en liet zich nog nipt passeren op de meet. Dit gaat hem nooit meer gebeuren zei hij. Douwe was wel teleurgesteld. De conditie was top en volgende week is er een herkansing in Hossegor.