MX World

26/11/2021 16:18 - geplaatst door Stingray

UPDATE: DVS deelt ons mee dat omwille van strijdige sponsorbelangen Dean Gregoire nie zal verder gaan met het DVS Racing Team.

Ik zag hem vorige week passeren op de Ladies Only Day in Lille. Wegens druk bleef het slechts bij een knikje van herkenning. De toevallige ontmoeting ging snel uit mijn gedachten. Tot ik vernam dat Dirk Vansummeren met groot nieuws kwam. Dirk start voor het seizoen 2022 het DVS Junior Racing team op.  De rijders? Harry Dale, Dean Gregoire en Jarne Bervoets.

Lees verder onder Thor.

Eerst de korte mededeling van Dirk op de sociale media: "Ik ben heel trots om eindelijk te mogen aankondigen dat KTM Factory mij de kans gegeven heeft om hun officiële junior team te mogen runnen. Hierbij wil ik dan ook graag de mensen van KTM bedanken met name Robert Jonas, Diego Clement, Heinz Kinigadner en zeer zeker Pit Beirer voor deze mooie kans die dit team geboden wordt.

DVS  Junior Racing KTM is de naam van het nieuwe jeugdproject van KTM. Op de KTM 65SX hebben we de 8 jarige Harry Dale uit Liverpool, Engeland. Deze youngster werd op 7 jarige leeftijd Nederlands kampioen 65 cc en is net zoals de andere 2 een supertalent. Op de KTM 85 SX Dean Gregoire uit Geldrop, Nederland. Deze 11-jarige topper is meervoudig Nederlands kampioen op de 50 en 65 cc en nu al 1 van de snelste renners in de Europese 85 cc- scene. Last but not least hebben we ook op de KTM 85 SX Jarne Bervoets uit Beringen, Belgie. Jarne is ook een van de supertalenten onder de Belgische jeugdrijders en heeft met zijn 12 jaar nog een mooie MX-toekomst in het vooruitzicht. Meer nieuws en ook alle sponsors zullen kortelings ook in beeld gebracht worden door het team op onze facebook pagina en ondertussen zijn onze rijders READY to RACE."

Zo lang kunnen we uiteraard als toonaangevend magazine niet wachten en we trokken aan de juiste bellen.

Dirk Vansummeren is een gezicht dat iedereen kent op de motorcross. Hij werd besmet met het crossvirus door zijn overburen, want hij woonde vlak bij en groeide op met Johan Boonen. Hij was niet weg te slaan uit de workshop. Eerst als loopjongen, zo van: "Gadat eens halen, hou dit eens vast. " Maar al snel mocht Dirk mee aan de motoren sleutelen en evolueerde hij uiteindelijk tot  GP-mekanieker voor Johan Boonen. Daarna begon 15 jaar geleden hij een eigen motor tuning zaak. Eerst in Eksel en daarna - de liefde dus -  in Grobbendonk. Onder zijn klanten de Junior wereldkampioen (en momenteel EMX125 cc-kampioen) Valerio Lata en de Amerikaanse topper Mike Alessi. Afgelopen seizoen begeleidde hij Kazimir Hindersson in het EK.

Ondertussen kwam Dirk in nauw contact met KTM, maar in eerste instantie leverde dat een desillusie op. Er zou geen materiaal zijn om een 125 cc-team op te starten. Maar de basis was gelegd en toen Dirk voorstelde om met een Junior Team te beginnen, had men daar bij KTM wel oor naar. Vooral omdat Harry Dale wel indruk had gemaakt op de Oostenrijkers. Dan viel de naam Dean Gregoire. Er zou als derde rijder een Oostenrijker, Ernecker bij komen maar dat ging niet door. En toen kwam Jarne Bervoets de zaak rond maken.  

Met de gemelde drie rijders zullen de EK-wedstrijden en het Junior WK bij voorkeur worden aangedaan. Daarnaast wil men vooral op de harde banen aanwezig zijn, zoals de ADAC en Franse wedstrijden.

Het team zal opereren onder de luifel van een teambus. Budgettair moeten nog enkele gaatjes worden dicht gereden. Maar nog op de dag van de publicatie kwamen er al concrete voorstellen binnen. Afijn, al zeker weer iets om met belangstelling naar de start van 2022 uit te kijken.