MX World

29/11/2021 09:51 - geplaatst door Stingray

Het kan niet ontkend worden dat Romain Febvre geen SX kan rijden. Ik herinner mij de beklijvende finale in Arnhem waar hij pas in de slotronde de duimen moest leggen voor Tim Gajser. Maar zaterdag in La Defense liep het mis voor Febvre en werd hij na een zware val afgevoerd naar het ziekenhuis. Zondagmorgen volgde een operatie en wat Kawasaki ons meedeelde leest U onder Thor.

Persbericht Kawasaki: Romain Febvre is vandaag succesvol geopereerd aan het rechterbeen dat hij brak tijdens de Paris Supercross; de fabrieks-Kawasaki-rijder rust een paar weken voordat hij begint aan de voorbereiding op het seizoen 2022.

Samen met een aantal andere toonaangevende MXGP-rijders reed Romain Febvre zaterdag zijn laatste race van het seizoen; het was een unieke kans om zijn tweede plaats in het FIM MXGP Motocross Wereldkampioenschap te vieren in het bijzijn van de Franse fans. Zich comfortabel voelend op het circuit in de Paris la Defense Arena Romain zette de derde snelste rondetijd neer, voor de Amerikaanse rijders, in de Superpole om zijn snelste tijd van de vrijdagtraining te bevestigen. Als vijfde in de eerste van de drie races maakte Romain een geweldige start in de tweede sprint en was een uitdagende tweede achter Marvin Musquin toen hij crashte op de finishsprong. Geëvacueerd door de medische dienst en later overgebracht naar het ziekenhuis Ambroise Pare in Boulogne Billancourt, waar hij verdere onderzoeken onderging, werd Romain vanmorgen geopereerd; Professoren Bernard Hollier-Larousse en Victoire Bouveau behandelden een dubbele breuk van de tibia en fibula van het rechterbeen. Na een succesvolle operatie kan het Monster Energy Kawasaki Racing Team de feitelijke situatie communiceren, aangezien de geruchten sinds gisteren op sociale media zijn blijven verschijnen.