MX World

09/12/2021 10:49 - geplaatst door Stingray

De stoelendans binnen de teams is volop aan de gang. Rijders verkassen, tekenen bij zitten nog zonder zitje enzovoorts. Vandaag maakt Yamaha zijn plannen bekend voor de jeugdrijders in de EMX-rijders.

Je leest er alles over onder Thor.

Yamaha Motor Europe is verheugd om aan te kondigen dat Rick Elzinga, winnaar van de bronzen medaille EMX250, Andrea Bonacorsi en Dave Kooiker, de andere EMX250-titeluitdagers, zal vergezellen bij het Hutten Metaal Yamaha Official EMX250-team voor de campagne van 2022.

Ondertussen heeft het MJC Yamaha Official EMX125-team zijn huidige lichting jonge sterren, Ivano van Erp, Karlis Reisulis en Ferruccio Zanchi, behouden voor het EMX-seizoen 2022 van 125.

Als koploper in de MX2-feederklasse, EMX250, keert Elzinga terug naar de Yamaha-familie na een onderbreking van twee jaar. De Nederlander demonstreerde zijn kunnen in het EMX250-kampioenschap van 2021 met een eindoverwinning in zijn thuisronde, de eerste in zijn carrière. De 19-jarige scoorde nog eens drie podiumplaatsen, voordat hij de bronzen EMX250-medaille behaalde met een derde plaats tijdens de laatste ronde in Mantova, Italië.

Na het winnen van het EMX125-kampioenschap in 2020, promoveerde Bonacorsi in 2021 naar de zeer competitieve EMX250-klasse en trad toe tot het Hutten Metaal Yamaha Official EMX250-team. De 18-jarige Italiaan legde de lat hoger voor de volgende lichting aanstormend talent en voltooide zijn eerste volledige termijn in de 250cc-categorie als vierde algemeen. Na dat hij zijn ware potentieel had bewezen met een paar opeenvolgende raceoverwinningen op twee van de drie ronden in Pietramurata, Italië. De rookie-sensatie reed ook nog drie keer met zijn GYTR-gekitte YZ250F naar het podium en zal proberen om dat aantal te vergroten om volgend jaar een titeluitdaging aan te gaan.

De 16-jarige Kooiker, die bij de Hutten Metaal-set-up blijft voor een derde volledig seizoen, hoopt in 2022 fit en sterk aan de start te verschijnen, erop gebrand om dichter bij de koplopers te komen.

In de EMX125-serie is het MJC Yamaha Official EMX125-team verheugd om door te gaan met zijn trio van bewezen titeluitdagers, Van Erp, Reisulis en Zanchi. Alle drie de MJC Yamaha-rijders vierden het podiumzilver in 2021. Van Erp kwam naar voren als een van de belangrijkste titelkandidaten met drie overwinningen in races en rondes op EMX125-evenementen in Duitsland, Spanje en Italië. Na het seizoen 2021 te zijn begonnen met een blessure, kaatste Reisulis wraakzuchtig terug. De 16-jarige Let sloot zijn seizoen af ​​met twee algemene podiumplaatsen tijdens de laatste twee ronden in Italië en eindigde beide keren als tweede. Zanchi werd tweede overall in de eerste ronde in Matterley Basin, terwijl het eerste volledige seizoen van de Italiaan in de serie ook een indrukwekkende raceoverwinning in Frankrijk omvatte. Alle drie de rijders hebben er alle vertrouwen in en staan ​​te popelen om in 2022 in het EMX125-kampioenschap te blijven racen met de zeer competitieve GYTR-gekitte YZ125 in het EMX125-kampioenschap.