MX World

12/12/2021 12:51 - geplaatst door Stingray

Vlakbij het hoogste punt van België was ik enkele jaren geleden een bevoorrecht getuige van de eerste wedstrijd op het circuit van Lierneux. Onder Danteske omstandigheden werd toen het Junior WK gereden. Een prachtbaan in the middle of nowhere, met potentiëel van een GP-circuit, en voldoende ruimte er om heen. De promotor André Mathieu zette er zijn schouders onder om hier een permanente omloop van te maken. Wist hij veel dat het zou lijken op de processie van Echternach.

Maar nu komt er langzaam maar zeker schot in de zaak. André Mathieu: "Ik werk nu al 16 maanden elke week aan de zaak. Het verzoek wordt in december eindelijk teruggestuurd. Alles is in het werk gesteld om te investeren in onderwijs-en sportprojecten gezien de complexiteit van de administratieve eisen. Je moet hogescholen hebben gedaan om dat te halen. 6 jaar universiteit + 7 jaar doctoraat en een stage van 10 jaar bij Nasa. Dit alles om jonge en sportieve mensen in staat te stellen hun sport en vrijetijd te beoefenen in plaats van alcohol en drugs te gaan gebruiken of te vechten in voetbalstadions. Maar goed, we komen er langzaam maar zeker."

André we kraken er een goei fles op, als het eindelijk getekend wordt!