MX World

14/12/2021 16:29 - geplaatst door Stingray

Een en ander begint in een beslissende plooi te vallen. Stilaan toch. In Mattighofen werden de kaarten geschud en het GasGas team 2022 kwam tevoorschijn.

Lees er alles over onder Thor.

Bij GasGas bereiden we ons voor op wat ons derde seizoen in het FIM Motocross World Championship zal worden.  We gaan onze race-inspanningen in 2022 bundelen in één team: Red Bull GASGAS Factory Racing! We zetten onze zoektocht naar WK-titels voort, met een superjonge en supergetalenteerde line-up voor rijders. We mikken hoog met een hernieuwde focus op MXGP- en MX2-succes. Tweevoudig MX2-wereldkampioen Jorge Prado is voor de MXGP-klasse. In de MX2 zullen de huidige nummer vier van de wereld Mattia Guadagnini en de jonge Duitse hotshot Simon Langenfelder strijden.

Op weg naar zijn derde competitieseizoen in het zeer competitieve MXGP Wereldkampioenschap, kan Jorge Prado niet wachten om te starten. In de voorbije twee seizoenen in de koningsklasse, heeft de Spanjaard een blessure en ziekte overwonnen. Toch slaagde hij er in om zich te bevestigen als een van de hoofdrolspelers in de MXGP. Met alles wat hij de afgelopen twee jaar heeft geleerd, heeft Prado alles in huis om te strijden voor zijn derde wereldtitel.

Onze inzet in het MX2 Wereldkampioenschap wordt geleid door de vrolijke Italiaan Mattia Guadagnini. Ongetwijfeld de beste rookie in het seizoen van 2021, behaalde de 19-jarige twee GP-overwinningen en vier podiumresultaten en werd vierde in het eindklassement. Met een solide debuutseizoen achter de rug, staat de Italiaan te popelen om van start te gaan in zijn nieuwe teamkleuren, op dezelfde locatie waar hij zijn eerste overwinning in de MX2-klasse behaalde - Matterley Basin.

Simon Langenfelder voegt zich bij het team en begint aan zijn derde jaar racen met een MC 250F in het MX2 Wereldkampioenschap. De jongeling voltooide zijn eerste volledige seizoen in 2021 (een blessure maakte voortijdig een einde aan zijn 2020-campagne), en vestigde zich als een geweldige starter met ongelooflijke consistentie, en eindigde het jaar op een welverdiende 10e plaats algemeen. Simon wil in 2022 wat meer snelheid naar de GP's brengen en is op de goede weg om regelmatig voor de top vijf te strijden.

Jorge Prado: “Het is een heel speciaal gevoel voor mij als Spanjaard om te strijden voor GASGAS met zijn Spaanse afkomst. Het seizoen vroeg beginnen is perfect voor mij, aangezien ik liever race. Ik voel me nu al geweldig op de nieuwe motor, dus ik heb erg veel zin in de eerste ronde. Ik heb de afgelopen twee seizoenen in MXGP zoveel geleerd en ik heb het gevoel dat ik mijn niveau in 2022 nog meer kan verbeteren. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn. Ik moet racen tegen de beste racers ter wereld en die veel meer ervaring hebben. Maar ik voel me klaar om opnieuw met hen te strijden."

Mattia Guadagnini: “Deel uit te maken van Red Bull GASGAS Factory Racing is gewoon geweldig. De nieuwe kleuren zijn zo goed, en de set-up ziet er geweldig uit! Het team is als één grote familie, wat erg belangrijk voor me is. Al het harde werk dat we het afgelopen jaar hebben gedaan, heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Ik had een geweldig seizoen in 2021, het was zelfs beter dan ik had verwacht. Met nog een winter erbij denk ik dat we in 2022 nog beter kunnen zijn op de nieuwe GASGAS-fietsen. De eerste ronde is nu niet al te ver weg. Ik ben zo opgewonden om aan de slag te gaan bij Matterley Basin. Het is een van mijn favoriete circuits en hier heb ik mijn allereerste MX2-manche gewonnen. Ik heb goede herinneringen aan die plek. Het zou geweldig zijn om het seizoen daar met een sterk resultaat te beginnen en dat momentum door te trekken naar de rest van het jaar."

Simon Langenfelder: “Nieuw team, zelfde kleuren! Het is super spannend voor mij om te blijven racen op GASGAS-fietsen. Met de steun en begeleiding van dit ervaren team denk ik dat ik echt vooruitgang kan boeken in het MX2 Wereldkampioenschap. Ik heb de laatste tijd veel tijd in Italië doorgebracht met mijn nieuwe teamgenoten en alles is echt positief. Ik geniet echt van deze nieuwe omgeving en teamstructuur. Dit laagseizoen is niet zo lang als vorig jaar, maar ik kan zeker verbeteringen aanbrengen. Een ding waar ik aan zal werken, is mijn snelheid, om sneller te zijn tijdens de eerste ronden van elke race omdat de intensiteit na het vallen van de poort zo hoog is. Maar over het algemeen ziet de toekomst er geweldig uit en ik denk dat 2022 het jaar zal zijn waarin mijn resultaten naar een hoger niveau worden getild.”

Claudio de Carli - Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager: “Het is een spannende stap en een grote eer om volgend seizoen GASGAS te leiden in de MXGP. Met de rijders die we hebben, Jorge, Mattia en Simon, ben ik er sterk van overtuigd dat we in 2022 kunnen strijden voor zowel de MXGP- als de MX2-wereldkampioenschapstitels. Er zijn nog iets meer dan twee maanden te gaan voor de eerste ronde in februari en we liggen al voor op schema. We hebben drie echt getalenteerde rijders en vanuit technisch oogpunt weet ik dat we de beste fietsen hebben die er zijn. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk en het team kan niet wachten om het nieuwe seizoen met een geheel nieuwe look te beginnen.”