MX World

20/12/2021 10:32 - geplaatst door Stingray

Het zou dan de zoveelste poging zijn om de SX los te weken van de Amerikaanse scene. Zitten we  er hier in Europa op te wachten? Mijn mening: ja en neen! Ja als de grote namen zich hier komen mixen met de beste Europese rijders. Ja, als de omlopen hier het niveau halen van de Amerikaanse, waarbij ik zelf durf te stellen dat er dan wel iets meer creativiteit aan de dag wordt gelegd dan in de USA. Want daar komt elke omloop uit een soort van draaiboek mijn gedacht. Iets meer cross, iets minder jump-and-fly. Let op: dat is mijn visie. Ik zeg neen als we het bovenstaande niet kunnen realiseren. Dan vallen we best terug op de initiatieven die hier de laatste jaren leefbaar en betaalbaar zijn gebleven. Geneve, Zuidbroek, Stuttgart, noem  maar op, met als uitschieter Parijs, hoewel die de laatste jaren toch ook niet meer zoveel toppers aan de slag kregen.

Tweede vraag, ben ik persoonlijk tegen? Neen dus, elk initiatief om de MX én de SX te promoten zijn oké. Het biedt de huidige organisatoren van hier misschien een uitgelezen kans om hun event te upgraden. Onder Thor het persbericht van de FIM.

Foto: Zuidbroek, een SX top event met beperkte middelen.De FIM heeft vandaag aangekondigd dat SX Global, een Australisch bedrijf,  is geselecteerd om het FIM Supercross Wereldkampioenschap in het komende decennium te beheren en te promoten. SX Global zal vanaf 2022 een nieuwe internationale serie ontwikkelen en beheren. Dit is de eerste keer dat een FIM Wereldkampioenschap wordt gehouden door een in Australië gevestigd bedrijf.

Jorge Viegas - FIM President: “Na een sterke en vruchtbare relatie in de afgelopen twee decennia tussen FIM, Feld Entertainment en AMA, is het nu tijd om een ​​nieuw initiatief op te starten om een ​​mooie toekomst voor Supercross te verzekeren. Om de groei en commerciële levensvatbaarheid van de serie te ondersteunen, is de FIM van mening dat SX Global de expertise en het vermogen heeft om een ​​eersteklas FIM Supercross Wereldkampioenschap aan te leveren. De nieuwe serie biedt spannende races dankzij de passie en uitgebreide ervaring van het SX Global-team. Op basis van een plan dat het kampioenschap geleidelijk zal uitbreiden naar nieuwe landen en gebieden over de hele wereld.”

SX Global brengt de makers van de AUS-X Open Supercross Adam Bailey en Ryan Sanderson samen met Tony Cochrane, de oprichter en drijvende kracht achter de oprichting, ontwikkeling en groei van het V8 Supercars Championship in Australië. Adam en Ryan delen een diepe ervaring in Supercross en hebben sinds 2015 een aantal zeer succesvolle FIM Oceania Championship-evenementen gecreëerd en georganiseerd. De aanvulling op dit zeer ervaren team zal een van 's werelds toonaangevende financiële grootmachten. Een bedrijf  met een bewezen staat van dienst op het gebied van investeringen in wereldwijde sportaccommodaties. Wek bedrijf dit zal zijn wordt aangekondigd wanneer SX Global zijn plannen voor het FIM Supercross Wereldkampioenschap 2022 officieel onthult. Samen met de bevestiging van andere nieuwe partnerschappen in het begin in het nieuwe jaar. Met een schat aan wereldwijde motorsportervaring is SX Global een opwindende organisatie om de wereld Supercross namens de FIM echt naar nieuwe hoogten te brengen. Gebruik makend van deze ervaring bereidt SX Global zich nu voor om Supercross naar een mondiaal niveau van wereldklasse te brengen als promotor van het FIM Supercross Wereldkampioenschap. Om  zo de miljoenen supercrossfans over de hele wereld te bereiken.

Tony Cochrane – President SX Global voegde toe: “Het was een geweldige periode om in de afgelopen vijf maanden ons team samen te brengen met enkele van de meest ervaren mensen in alle facetten van de motorsport. Om met een scherpe focus op Supercross en zijn wereldwijde expansie te coördineren. We willen de FIM heel erg bedanken voor hun krachtige steun aan onze visie en plan, en in het bijzonder de president, Jorge Viegas, die enorm leiderschap heeft getoond om dit in zo'n korte tijd samen te brengen. Fans eisen Supercross van wereldklasse in zoveel landen - het is een speciale dag voor al die fans en aan het eind van de dag zijn fans onze nummer 1 overweging."

Verdere details over zowel het FIM Wereldkampioenschap als SX Global worden in januari 2022 bekendgemaakt.