MX World

21/12/2021 14:09 - geplaatst door Stingray

De band tussen het ambitieuze DIGA Procross-team en de KTM-raceafdeling bestaat sinds 2018. Het team van Justin Amian zal nu aanzetten op de geavanceerde SX-F-motorcrossmachines met fabrieksondersteuning. Dat gaan ze realiseren met Thomas Kjer Olsen (komt van Rockstar Husqvarna Factory) in de MXGP-klasse en nieuwkomer Liam Everts in MX2 .
Olsen begint pas aan zijn tweede termijn in de MXGP na het behalen van overwinningen, podiumplaatsen en drie top drie classificaties in een succesvolle MX2-periode. De 24-jarige Deen wil in 2022 vooruitgang boeken in zijn carrière, nadat hij voldoende snelheid heeft getoond om in 2021 een vaste waarde in de top tien te worden. Op de kalender van volgend jaar zal #19 voor het eerst de KTM 450 SX-F racen voor wat ook be DIGA Procross' eerste verschijning in de categorie.

Liam Everts maakt de stap naar de Grand Prix-competitie voor zijn eerste volledige jaar op wereldkampioenschapsniveau. De 17-jarige Belg heeft zijn naam in de basis van de sport gegraveerd dankzij een uitstekende techniek en veel potentieel. Hij toonde genoeg belofte tijdens de EMX125 en EMX250 Europese kampioenschappen (met podiumoptredens in beide divisies) - en debuteerde voor zijn land bij de Motocross of Nations 2021 - om zijn MX2-ligplaats te verdienen met de KTM 250 SX-F.