MX World

16/01/2022 12:40 - geplaatst door Stingray

Gisterenavond werd in het RingCentral Coliseum in Oakland (Californië) de tweede race om het AMA SX gereden. De dag begon slecht met een val van Roczen in de kwalificaties, die ook werd overreden door ploegmaat Chase Sexton. Kopstart voor Adam Cianciarulo die wat later zijn nieuwe ploegmaat  Jason Anderson moest laten passeren. En later zou wegdeemsteren. Op dat ogenblik was Roczen na een tweede crash ook al fel verachterd. Anderson reed autoritair en won (eerste zege op Kawasaki) voor Aaron Plessinger en Justin Barcia. Dat wordt de nieuwe leider na Oakland met Anderson op twee en Cooper Webb op drie. 

Voor Red Plate Christian Craig  kwam er een tweede zege op rij uit de bus. Heel even moest hij Jo Shimoda voor laten. Veder werd hij niet meer bedreigd. De finale kende een aantal  valpartijen. Hunter Lawrence bleef ongeschonden en werd tweede voor Seth Hammaker. Da's ook de top drie in de stand, met Hammaker wel op twee.

Uitslag en stand 450

Uitslag en stand 250

Finale 450

Finale 250

Credits Monster Energy SX