MX World

11/04/2022 10:04 - geplaatst door Stingray

Vooraf was gezegd dat het omgekeerd rijden voor een baan zorgde die passeren erg moeilijk maakte. Dat heeft er voor gezorgd dat  we een ongelooflijk leuke GP kregen me zowel in de MX2 als later duels doorheen het hele peloton. Op het eind van de dag wist Tom Vialle zich twee keer de beste. Mede door het uitvallen van Jago Geerts neemt de Fransman ook de Red Plat over. Met Kay De Wolf en Mikkel Haarup stonden er weer twee jonge leeuwen op het podium.

Thor!

Over de eerste twee plaatsen was weinig discussie. Vialle lukte de kopstart en werd meteen - en tot op het einde - opgejaagd door Mikkel Haarup. Daar achter draaide de race uit op een kakafonie van positiewijzigingen. Laten we het er op houden dat de minder goed gestarte Jago Geerts vanuit de zevende plaats oprukte en hierbij de maat nam van Simon Langenfelder en ploegmaat Thibault Benistant. Om vervolgens na een val van Isak Gifting aan het wiel te komen van Andrea Adamo. Die hield de Balenaar redelijk lang onder controle maar toen Geerts nog kon versnellen was het Adamo-rijk uitgezongen en werd Geerts derde. Voor Adamo en Benistant. Toch ook vermelden dat debutant Rick Elzinga weliswaar Kay de Wolf moest voor laten. Maar nadien frustreerde hij een hele rits achtervolgers tot het licht twee ronden voor tijd uitging bij de EMX250 leider.

Reeks twee kende een gelijkaardig verloop. Nadat De Wolf langs Benistant raakte, waren de twee oplopers weg. Want Vialle was alweer als eerste gaan draaien en holde voorop. Geerts zat ere nu veel beter bij en passeerde snel Elzinga. Daarna kwam ploegmaat Benistant voor hem op duiken. En van stalorders was zeker geen sprake. Benistant ging niet aan de kant en Geerts maakte een foutje. Het verlies was één plaats. Geen drama dus. Maar toen twee ronden later de voorrem het begaf zag Jago de bui hangen: opgave en Red Plate foetsie. Ook nu werd slag om slag de rangschikking gewijzigd. Benistant kolte af als derde voor Mattia Guadagnini, Kevin Horgmo en de van ver teruggekomen Haarup. Die mocht met Vialle en De Wolf het podium op.

Liam Everts maakte een gepaste rentree met een 14/13-score. We hadden zelfs vier Belgen in Trente, maar Wesley Dieudonné en Florent Lambillon zijn nog veel te groen.