MX World

11/04/2022 12:36 - geplaatst door Stingray

De derde proef voor het Noord-Franse kampioenschap is plots uitgedraaid op een heuse internationale wedstrijd met de komst van enkele elite-teams die het deelnemersveld kwamen vervoegen. Een compleet relaas onder Thor!

Matteo Mio, credits Tony/ FB Miot.


85 cc
Bij de allerjongsten waren Brent Van De Walle en Tom Dukerts de volledige dag vooraan te vinden. De kleine Tom Dukerts greep net naast de zege terwijl Vandewalle als derde eindigde na een pak afstellingsproblemen. Jeremy De Kerpel werd knap zesde terwijl Joshua Van Baele voor de vierde Belg in de top tien zorgde door achtste te worden bij de cadets 85 cc. De zege ging hier naar Aaron Husson.

125 cc
Een pak Belgische deelnemers in deze jongerenklasse maar tegen Bruno Viltard en Jeremy Gritti waren onze jonkies nog niet opgewassen. Toch wordt de kloof steeds kleiner want vooral Tias Callens liet een beresterke indruk door mee op het podium te klimmen als derde. De Raes-piloot had zelfs een tweede plaats laten optekenen in de eerste manche. Noah Deboutez plaatste zijn GAS GAS op een vijfde plaats voor Hugo Stiennes en Uwe Dewaele waardoor er opnieuw 4 Belgen in de top 10 stonden te glunderen.

MX2
Tegen Matheo Miot viel er niets te beginnen want de oudste van de Miot-broers reed zo maar weg van de tegenstand. Bij die tegenstand werd er dan ook nog flink gecrasht zodat de rode vlag in de slotreeks moest bovengehaald worden. De Franse Ieperling Simon Depoers pakte nog de tweede plaats voor Arnaud Herinne die opnieuw een groot kanshebber wordt op de titel in Frankrijk.

MX1
De Franse pro’s hebben een wervelende show opgezet voor het publiek. De zege werd uiteindelijk in een millimetersprint beslist in het voordeel van Milko Potisek die Maxime Desprey van de reekszege hield. Eerder op de dag had ook Anthony Bourdon een reekszege gepakt na een val van Desprey in de start. Op de vierde plaats kwam Alexis Collignon binnen voor de neus van Jeremy Coen. Killigan Delroeux maakte een mooie comeback als zesde voor Ryan Bonnenwijn op zeven. De grote verrassing kwam deze maal echter van de VMCF-junior Noa Fornier die als tiende binnenliep. De zege was echter voor Milko Potisek voor Anthony Bourdon en de Franse kampioen Maxime Desprey.