MX World

12/04/2022 07:57 - geplaatst door Stingray

Het Gebben van Venrooy Yamaha team reisde naar het Italiaanse Arco di Trento voor de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Na het goede weekend in Portugal was de doelstelling om hier verder te bouwen. De baan werd dit jaar in tegengestelde richting gereden waardoor dit een nieuwe uitdaging was voor de rijders. Gedurende het weekend werd de baan steeds verraderlijker en was de ondergrond erg glad.

Meer onder Thor.


Arminas Jasikonis was nog niet in staat om zijn terugkeer te maken waardoor Vlaanderen de enige rijder was binnen het team. Hij was gemotiveerd om zijn goede rijden van in Portugal hier verder te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij had een goed ritme op de baan en was er klaar voor om inhaalmanoeuvres te forceren. Nadat hij Beaton en Evans wist te passeren, kwam Vlaanderen aan het achterwiel van Jeremy Seewer maar slaagde er niet in om hem te passeren en werd zesde.

De start van de tweede manche was minder goed dan in de eerste manche en pas op een elfde plaats kwam hij uit de eerste ronde. Het duurde niet lang voordat hij rijders begon te passeren en zich op werkte naar een zevende plaats. Het leek opnieuw een goed weekend te worden maar in de zestiende ronde ging het flink fout voor Vlaanderen. Zijn motor schoot op een springbult in zijn vrij waardoor hij hard ten val kwam. Gelukkig heeft hij bij de valpartij geen blessures opgelopen maar wel betekende dit het einde van de wedstrijd voor Vlaanderen. Het positieve is dat Vlaanderen heeft laten zien dat hij de snelheid heeft om in de top vijf mee te doen.

Commentaar Calvin Vlaanderen (13e in het dagklassement): ‘’Het was een goed weekend maar helaas eindigde het niet zoals ik had gewild. Ik had het hele weekend een goed ritme en gevoel op de motor en op de baan. In de eerste manche eindigde ik op een zesde plaats en in de tweede manche reed ik met nog drie ronden te gaan op een zevende plaats. Ik schakelde de motor in zijn vrij bij de oploop van een bult en kwam hard ten val. Gelukkig heb ik er niets aan overgehouden maar wel ben ik teleurgesteld voor mijzelf en het team dat ik het goede eindresultaat er niet uit heb weten te halen.''