MX World

12/04/2022 07:57 - geplaatst door Stingray

Liam Everts, die zijn comeback maakte in de MXGP in Trentino na zijn zes weken durende blessurepauze, hield op indrukwekkende wijze de vlaggen hoog voor DIGA Procross KTM Racing als enige rijder vanwege de blessure van Thomas Kjer Olsen. Voor de start kende Liam slechts één trainingsdag op de motor. 
De kwalificatie verliep voor Liam Everts niet helemaal volgens plan. Met een 21e plaats in de kwalificatierace was de uitgangspositie voor de race niet ideaal. Maar Liam Everts liet een indrukwekkende prestatie zien op de race zondag, op het zeer veeleisende circuit in Arco, dat dit jaar andersom verreden werd. In de eerste race kwam Liam Everts terug van de eerste ronde in het midden van het veld en wist zich in de loop van de race naar de twaalfde plaats te vechten. Aan het einde van de eerste race zag Everts de geblokte vlag op de veertiende plaats. In de tweede race streed Liam de hele race om de top tien. Na een sterke vechtprestatie eindigde hij de tweede race op de dertiende plaats. In het algemeen klassement van de dag behaalde Liam Everts de veertiende plaats. 

Liam Everts: “Ik ben erg blij om weer op de MXGP-grid te staan. De start van het weekend was een beetje moeilijk, maar ik voelde me van sessie tot sessie meer op mijn gemak. Tijdens de races merkte ik dat ik een paar weken niet op de motor zat en daarom ben ik erg blij met de 14e en 13e plaats.“