MX World

16/04/2022 08:50 - geplaatst door Stingray

De entree van Mathys Boisramé in de MXGP is niet goed gestart. Hij raakte gekwetst, leek op de terugweg naar de competitie maar ook dat lukt niet.

Lees onder Thor waarom niet.



In de eerste GP van het seizoen kwam hij ten val in Matterley Basin. Hij liep een acromioclaviculaire breuk op. Dit wil zeggen de plaats waar de arm en het sleutelbeen verbonden worden (ik heb hetzelfde voor gehad, is niet helemaal hersteld).  De diganose van de artsen was dat het niet nodig zou zijn om te opereren (bij mij idem).

Maar dan vervolgt Boisramé: " Vijf weken na mijn crash was er het Franse Elite-kampioenschap bij mij  thuis Romagné. Een kans om terug te keren naar de competitie. Hoewel ik wist dat ik het rijden miste, ging ik er niet heen voor het podium. Ik beoogde een geleidelijk herstel naar een terugkeer naar de GP, mijn doel op middellange termijn. Helaas kwam de pijn na een paar ronden steeds meer terug. Dat verontrustte me, dus gaf op als voorzorgsmaatregel. Na overleg blijkt dat mijn consolidatie iets langzamer gaat dan normaal, maar nog steeds in de goede richting. De artsen vragen me nog een paar weken te wachten. Mijn CBO- en BOS-partners zijn super meegaand en veelomvattend. Ze hebben ze me niet onder druk gezet om weer te racen en bevestigen ze dat mijn gezondheid een prioriteit is. Achter deze bedrijven staan ​​mensen met een groot hart. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om Sébastien Dupont van CBO te bedanken. Het is een dealer die niet aarzelt om mee te doen zonder te tellen, en ik hoop hem zeer binnenkort een gunst te kunnen bewijzen. Dank ook aan Olivier en Steven Bossard met wie ik deze winter heb kunnen werken en geweldige ophangingen heb kunnen ontwikkelen dankzij de betrokkenheid van hun hele team van ingenieurs.

Aan het einde van vorig seizoen had ik de kans om de fabrieks Kawasaki KRT te rijden met het Showa volledige fabriekspakket, daarna stapte ik over naar de KXF CBO met het BOS-pakket en reed vervolgens enkele weken op de KTM van Jeffrey Herlings uitgerust met WP, dus ik had het (zeer zeldzame) voorrecht om te vergelijken wat het beste is op het gebied van schorsingen. Ik voelde bij BOS de ervaring van de MXGP, elk detail levert een echt voordeel op voor de prestaties.

Wat een geluk om in Frankrijk een fabrikant van ophangingen van het beste wereldniveau te hebben, bedankt en gefeliciteerd.

Tot snel op de baan

Mathys