MX World

16/04/2022 08:52 - geplaatst door Stingray

De voormalige MXGP wereldkampioen Romain Febvre (30) kende een “horror” winter. Tijdens de SX van Parijs liep de smaakmaker van het 2021 WK motorcross een beenbreuk op. Hoewel de genezing eerst de goede kant leek op te gaan, werd enkele weken terug duidelijk dat de Kawasaki fabrieksrijder nog ‘n kleine ingreep nodig had. Nù is er gelukkig goed nieuws!

Lees verder onder Thor.

Het nieuwe seizoen kondigde zich veelbelovend aan voor Kawasaki Racing Team. Kawasaki had net een nieuwe samenwerking met het IceOne team van eigenaar Kimi Räikkönen en teammanager Antti Pyrhönen aangekondigd. Bovendien konden “de groenen” op ‘n Febvre in topvorm én nieuwkomer Ben Watson rekenen. Het mocht echter niet zijn.

Achterom kijken heeft geen zin en gelukkig is er nu wel positief nieuws. “Het herstel gaat goed. Voorlopig is het nog wat te vroeg om weer te rijden maar ik mik op de GP van Frankrijk om mijn opwachting opnieuw te maken. Het zou super zijn voor het team én de fans om er in Ernée weer bij te zijn,” aldus een lachende Romain Febvre.

De Grote Prijs van Frankrijk vindt plaats op 4 en 5 juni. Tot Febvre terug is, neemt de Britse MXON winnaar Ben Watson de honneurs waar voor KRT. “Ik probeer Ben (Watson) ondertussen zoveel als ik kan te helpen met de afstellingen van de Kawa,” besloot Romain. Ook voor Watson gaat het de laatste tijd de goede kant op. Hij scoorde het voorbije weekend zijn tweede top-6 manche van het seizoen en staat nu gedeeld 10de in de WK stand.

Foto’s: KRT