MX World

16/04/2022 10:43 - geplaatst door Stingray

Davey Coombs is de voorzitter van MX Sports Pro Racing, en de promotor van het Amerikaanse outdoor kampioenschap. Hij kwam opdagen voor de podcast van James Stewart. En hij gaf enkele verrassingen prijs. Wishfull thinking of realiteit?

Read it under Thor........ Do it!

De uitspraken van Coombs over Cairoli: "Eind september kondigde Antonio Cairoli zijn afscheid aan. Maar aan Jason Weigandt (Racer X) vertelde hij dat hij enkele AMA nationals wilde rijden. We hebben het nummer 222 gereserveerd, voor het geval dat hij zou komen. We horen dat we hem mogelijk kunnen verwachten voor de eerste twee ronden. En daarna zal hij zien hoe het verloopt."

Over Herlings…:"Er is veel rook hier rond. Ik hoop dat het waar is. Herlings verkeert in de situatie dat hij de wereldtitel niet meer kan winnen.. Hij zal bijna zeker het wereldrecord van Stefan Everts wel ooit breken.  Het zou leuk zijn voor hem om met een wildcard naar Amerika te komen voor een leuke zomer. Hij kan dat zeker doen, ook zonder de SX te rijden. SX is niet iets wat je op latere leeftijd zo maar aan leert in het twaalfde jaar van uw carrière. Het zou fantastisch zijn om hem hier te krijgen, dus we kruisen de vingers. Met de gekwetste Plessinger en Musquin die alleen de SX rijdt schiet er alleen Cooper Webb over. Of Herlings nu wel of niet komt rijden, ik heb zo'n gevoel dat er straks in plaats van rook ook vuur zal zijn."

Tot slot brak Coombs ook een lans voor Evgheny Bobryshev, nu geband vanwege de oorlog in Oekraïne. Bobryshev was in America en trainde met de Lawrence broers. Coombs hoop dat de oorlog voorbij zal zijn voor 28 mei en dan kan Bobryshev rijden in de USA.

Nogmaals: niets hiervan is zeker, maar ik kan me voor stellen dat Coombs niet zomaar uit de losse pols schiet.