MX World

26/04/2022 08:08 - geplaatst door Stingray

Het Gebben van Venrooy Yamaha team reisde het afgelopen weekend af naar het Letse Kegums voor de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. In het weekend kregen de rijders twee verschillende circuits voorgeschoteld want op zaterdag lag deze er perfect bij maar door veel regenval in de nacht van zaterdag en zondag lag er een verraderlijk en uitdagend circuit.

Meer onder Thor.


Alleen Calvin Vlaanderen kwam voor het team aan de start omdat Arminas Jasikonis nog niet volledig hersteld is van een aantal gebroken ribben. Hij hoopt er tijdens de volgende wedstrijd in Maggiora weer terug bij te zijn.

In de eerste manche pakte Vlaanderen een redelijk goede start maar kwam in de tweede ronde ten val en bezorgde zichzelf daardoor veel werk. Na de valpartij kampte hij met modderige handschoenen waardoor het moeilijk was om fijn te rijden maar ondanks dit wist hij er toch nog een veertiende plaats uit te halen.

Uitermate gemotiveerd bereidde hij zich voor op de tweede manche. Opnieuw pakte hij een goede start en omdat hij in de beginfase een aantal inhaalmanoeuvres wist te forceren, kwam hij in de zesde ronde aan op een zevende plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

Met deze resultaten werd hij negende in het dagklassement maar zoals bij iedere wedstrijd is het doel om dichter bij de top vijf te zitten. Het team heeft nu een weekend vrij voordat de volgende Grand Prix in het weekend van 8 en 9 mei op het programma staat in het Italiaanse Maggiora.

Calvin Vlaanderen: ‘’Het was een up-and-down weekend voor ons. Ik kende een positieve zaterdag waarin ik een goede snelheid liet zien. Ik kwam in de kwalificatieheat door het veld terug naar een achtste plaats. Op zondagochtend had ik een goed gevoel in de warm up maar helaas liep de eerste manche uit op een ramp. Ik pakte een goede start maar kwam in de tweede ronde ten val waarbij mijn handschoen en gashandvat helemaal onder de modder kwamen te zitten. Het was moeilijk om zo te rijden maar ik wist er toch nog een veertiende plaats uit te halen. In de tweede manche pakte ik opnieuw een goede start en wist in de beginfase een aantal inhaalmanoeuvres te forceren. Ik wist mij op te werken naar een zevende plaats en wist hierop stand te houden tot aan de finish. Ik heb opnieuw goede dingen laten zien maar ik moet het op zondag laten zien wanneer de punten verdeeld worden.’’