MX World

27/04/2022 08:57 - geplaatst door Stingray

De VMCF kon dit weekend op een nieuwe omloop rijden want de club van Ivo Peeters had een aangename zanderige omloop klaargelegd. Er waren duidelijk minder rijders aanwezig dan de vorige wedstrijden na de enorme strijd van vorig weekend in Rummen maar de spanning was er niet minder om.
In de eerste manche kon Matteo Puffet zijn debuut op de Fantic goed inzetten met een schitterende kopstart terwijl zijn schoonbroer Dylan Mayné tegen de grond knalde. Ook Mark Boot was bij de pinken en hij kon na enkele ronden de leiding overnemen. Jonas Salaets en Stijn Verstrepen hadden hun mindere start intussen goedgemaakt en bij het ingaan van de laatste vijf minuten viel plots alles in de plooi. Mark Boot won definitief het duel met Matteo Puffet terwijl Stijn Verstrepen in de laatste ronde voorbij Jonas Salaets raakte. De eerste MX2-rijder werd Yann Meulemeester op een knappe vijfde plaats. De slotreeks werd op gang geschoten door ervaren rot Patrick Cappellen en wie dacht dat de KTM-rijder snel zou wijken, kwam bedrogen uit. Iedereen leek de tanden stuk te bijten op Patrick Cappellen tot Mark Boot de tweede plaats overnam van Jonas Salaets. De eerste aanval was dan ook meteen raak voor de Nederlander die opnieuw de leiding overnam. Matteo Puffet schoof snel mee want ook het duo Verstrepen-Salaets was opnieuw wakker. Vooral Stijn Verstrepen kende weer een schitterend weekend want hij kon netjes naar de derde plaats opschuiven achter Jonas Salaets . Een aanval plaatsen op de twee kopmannen zat er echter niet meer in waardoor Mark Boot een dubbele reekszege kon boeken voor Jonas Salaets en Stijn Verstrepen. Matteo puffet kwam als vierde binnen voor Jasper Van Der Mieren die de volledige race in duel moest met Frederic Daenen. In de MX2-klasse zorgde Maxime Colson voor een verrassing want na een val in de start wist hij nog naar de zege te rijden.
Mark Boot pakt zo een nieuwe zege in de MX1-klasse voor Jonas Salaets en Stijn Verstrepen. Maxime Colson pakt zijn eerste zege in de MX2-klasse voor Yann Meulemeester.
Volgend weekend trekt de caravaan naar het gekende circuit van Lille.