MX World

27/04/2022 09:25 - geplaatst door Stingray

Zo zin er wel meer, crossers die stoppen. Maar de situatie van Kenneth Dierckens is alweer een teken aan de wand dat het niet goed gaat met de zijspancross in België (Vlaanderen). In Wallonië wordt er nauwelijks 'sittekaar' gereden. In Vlaanderen lukt het tegenwoordig maar eens af en toe om een volwaardig deelnemersveld bij mekaar te brengen. Nederland, met zijn twee federaties, houdt redelijk tot goed het hoofd boven water.

Het stoppen van Kenneth is puur om gezondheidsreden. Zijn relaas onder Thor. 

Bij deze wil ik laten weten dat ik met pijn in het hart de beslissing genomen heb om te stoppen met crossen. Na een second opinion door blijvende knieproblemen (die steeds erger worden), is het de beste beslissing om de "helm" aan de haak te hangen. Jammer dat het nu moet in het begin van het seizoen. Maar het is de verstandigste keuze.
 
Ik kijk terug op 30 mooie cross jaren. Mijn jeugdjaren op de solo waren super leuk...Alleen spijtig dat dit toen ook stopte door een zware val en een blessure aan diezelfde knie.
 
Na een zware revalidatie kreeg ik de kans om met het zijspan te beginnen rijden. De eerste jaren waren wel serieus aanpassen maar het voelde al snel vertrouwt.
In 2009 had ik het geluk om met Danny Kint aan de start te verschijnen. Wat de start werd van een geweldige vriendschap en enkele prachtige jaren! We konden als team samen 4 belgische titels behalen. Na de beslissing van Danny om te stoppen heb ik het geluk gehad om samen met Arne een heel mooi jaar neer te zetten. De klik met Jordan was er ook al snel en samen behaalden we een 5e titel. Ook met Gianni konden vaak wedstrijden naar onze hand zetten en vooraan meestrijden. Last but not least... Vorig jaar stapte Dagwin ( de FOX ) bij mij in het bakje. Opbouwen naar 2022.... het gevoel zat meteen super goed. Maar spijtig genoeg heb ik vandaag mijne maat moeten bellen. 
 
Mannen 1 voor 1 bedankt voor de "veilige" rondjes door weer en wind en vooral door veel stof samen! Ik blik, met trots en een goed gevoel, terug op fantastische jaren! Aan iedereen die er was voor mij in de loop der jaren.... Bijzondere dank aan mijn ouders om mij in deze sport te laten opgroeien en openbloeien. Arne voor de steun, tips en tricks. Ook mijn vrouwtje die er ook altijd stond in weer en wind. En zeker en vast Danny Kint die er altijd was voor mij.
BEDANKT!