MX World

02/05/2022 12:09 - geplaatst door Stingray

Voor de 64ste maal werd er gecrosst in Saint-Austreberthe, een dorpje in Normandië. Nogal wat Belgen waren uitgenodigd. Maar ze speelden geen hoofdrol. Die was er wel voor de JM Honda rijder Henri Jacobi. Die vond echt zijn draai op het circuit dat kwasi gelijk overzichtelijk is. Jacobi won de eerste reeks voor Maxime Desprey. In de tweede reeks finishte hij achter Shaun Simpson, maar die was pas vierde geworden in de openingsreeks. In de beslissende reeks reed Jacobi in winnende stelling, maar een onwillige achterrem koste hem de zege. Dit ging naar Shaun Simpson die ook de slotreeks won. Jacobi werd nog tweede algemeen voor Jordi Tixie derde.

Yentel Martens werd de beste Belg op een zesde plaats. Naamgenoot Daymond werd elfde, Jilani Cambré vijftiende en Ken De Dycker 25ste