MX World

30/05/2022 08:02 - geplaatst door Stingray

De Belgen speelden niet echt mee in de MXGP. Jeremy Van Horebeek viel beide reeksen uit en een moedig voort knokkende Brent Van doninck sleepte over beide reeksen vier punten uit de brand. Ook Tim Gajser lijkt nog niet volledig hersteld van zijn 'virale' infectie, maar beperkte toch redelijk de collateral damage. De Spanjaarden hoopte op een zege van Jorge Pardo, maar Maxime Renauw was de man van de match  langs het shopping centrum.

Thor voor het complete verslag.

In de eerste MXGP-race ging de Fox Holeshot naar Jorge Prado van Red Bull GasGas Factory Racing, terwijl Maxime Renaux van Monster Energy Yamaha Factory Racing als tweede volgde voor Tim Gajser van Team HRC.

Renaux was niet van plan om rond te hangen en  hij nam snel de leiding over toen Gajser onder druk begon te komen van een hard jagende Brian Bogers van Standing Construct Husqvarna Factory Racing.

Het leek erop dat Prado zich klaarmaakte om een ​​aanval op Renaux te lanceren voor de eerste plaats, maar Gajser begon dichterbij begon te komen. Prado maakte vervolgens een fout, waardoor Gajser naar de tweede plaats ging.

Renaux zette vervolgens de snelste ronde van de race neer terwijl Prado onder druk werd gezet door Bogers. Glenn Coldenhoff van Monster Energy Yamaha Factory Racing was er ook als vijfde.

Jeremy Seewer van Monster Energy Yamaha Factory Racing crashte op de zevende plaats en hernam als 12de. Seewer vocht zich vervolgens terug naar de 11e plaats na het passeren van Mitch Evans van Team HRC, die tegen het einde een paar posities verloor.

Ondanks dat Gajser verschillende keren het gat dichtte, kon hij geen gelegenheid vinden om Renaux te passeren, zodat de Fransman de race zou winnen. Gajser kwam als tweede over de streep, voor Prado, Bogers, Coldenhoff en Ruben Fernandez van Honda 114 Motorsports.

In de tweede race ging de Fox Holeshot opnieuw naar Prado voor Renaux, Coldenhoff, Bogers en Guadagnini leidde. Gajser was mee maar liet zich in de melee wat weg drummen. 

In de openingsronde pakte Coldenhoff de tweede plaats van Renaux, die onmiddellijk reageerde om de positie terug te nemen. Hierdoor kon Prado een paar seconden voorsprong nemen terwijl Renaux en Coldenhoff het uitvochten.

Prado zette vervolgens de snelste ronde van de race neer in ronde vijf voordat hij kort daarna ten val kwam. De Spanjaard hernam redelijk vlug maar werd wel gepasseerd door Gajser. 

Dit betekende dat Renaux voorop reed voor Coldenhoff, met Bogers als derde en Seewer op vier. Guadagnini begon  dichter bij Seewer te komen, terwijl Gajser bleef worstelen de Italiaan te volgen en aan te vallen. 

Er was niet veel verandering in de top 10 toen de renners hun posities innamen, waarbij Renaux het hoofd koel hield voor zijn teamgenoot die de hele tijd dichtbij bleef.

In de laatste paar ronden zagen we Prado bikkelen met Fernandez, maar de Honda-rijder kon zijn landgenoot op afstand kon houden, omdat Prado opnieuw crashte en als 11e eindigde.

Renaux won de race voor Coldenhoff, Bogers, Seewer, Guadagnini en Gajser, waarmee hij zijn derde MXGP-race van het jaar won.

Een 1-1 resultaat gaf Renaux een fast-track ticket naar de bovenste trede van het podium, terwijl de rookie zijn allereerste MXGP-overwinning vierde. Coldenhoff werd tweede na 5-2 te zijn geworden in de races, voor Bogers.

Gajser slaagde er niet in om het podium te beklimmen na weer een zwaar weekend, maar blijft de leider in het kampioenschap in de MXGP met een voorsprong van 66 punten op Renaux, terwijl Seewer derde blijft in het klassement.