MX World

06/06/2022 11:27 - geplaatst door Stingray

Na een onderbreking van 2 jaar kon de IMBA weer hernemen met een race voor de Open klasse in Wisskrichen, Duitsland. Met drie spannende races bedankten de deelnemende coureurs organisator Club Wisskirchen en DAMV. Uit de getimede training bleek al dat de Duitse coureurs aan de start een ijzersterke line-up hadden. Dennis Platt en Pit Rickert pakten de startposities 1 en 2 voor de Belg Jonas Salaets en Denis Wagemans evenals hun landgenoot Mattéo Puffet.

Opvallend nevenfeit: Julien Lieber stond aan de start van de niet IMBA inters.......

Vervolg onder Thor.

In de eerste race liet Dennis Platt met een start-finish overwinning zien dat de weg naar de dagzege alleen via zijn persoon moet gaan. De Belg Mattéo Puffet en de Oostenrijker Luca Andrich volgden hem op de hielen en zorgden zo voor spanning tot aan de geblokte vlag. Een paar buien tussendoor maakten de baan steeds weer stofvrij en de grond was erg gripvast en gemakkelijk te berijden. Maar in de 2e IMBA-race was er een zware regenbui bij de start en hadden de coureurs wat problemen. Pit Rickert had deze keer de beste start en hield zijn neus vooraan tot aan de geblokte vlag. Vanaf ronde 3 werd hij gevolgd door Dennis Platt, die de Belg Jonas Salaets kon inhalen.
Voor race 3 hadden sommige renners helaas de zeilen volledig geschrapt, aangezien er intussen een hele zware regenbui was gevallen en de baan een mooi modderbad was geworden, maar eigenlijk nog goed begaanbaar was. Opnieuw was het Pit Rickert die de leiding nam en opnieuw een start-finish overwinning behaalde. Dit keer werd hij gevolgd door de Belgen Denis Wagemans, Mattéo Puffet en pas op de 4e plaats kwam Dennis Platt terug uit de eerste ronde. Mattéo Puffet en ook Dennis Platt konden toen langs Denis Wagemans duwen en kwamen ook in de volgorde achter Pit Rickert over de finish. Het was dus duidelijk dat het podium uiteindelijk aan deze 3 renners toebehoorde. Dennis Platt had de meeste punten verzameld en won de dag, voor Pit Rickert en Mattéo Puffet.
Met dit resultaat gaat het kampioenschap naar de volgende race in Zwitserland, naar Gutenswil in september.