MX World

07/06/2022 17:13 - geplaatst door Stingray

Welkom Eli Tomac en de Lawrence brothers.....  Als alles volgens plan verloopt komen ze straks naar Europa, minstens al voor de SX de Paris die mee telt voor het nieuwe wereldkampioenschap..... op 12 én 13 november (volgens ons heeft de redacteur zich - zie verder - van datum vergist).

Lees er alles over onder Thor.

Parijs was de enige Internationale Supercross die in 2021 werd georganiseerd, onder moeilijke omstandigheden. Dus het plan voor 2022 en de 39e van de Paris Classic was om terug te keren naar zijn gebruikelijke standaard en kampioenen van het Amerikaanse kampioenschap te presenteren. Dit doel wordt bereikt met de bevestiging dat de nieuwe Amerikaanse SX-kampioen van 2022, de legendarische Eli Tomac, op 11 en 12 november (of moet het 13 en 13 november zijn?) zal strijden in de Paris Arena La Défense op zijn Monster Energy Star Racing Yamaha. De 2022 "East" 250-kampioen en rijzende superster Jett Lawrence, evenals zijn broer en Amerikaanse Honda-teamgenoot, 2022 "West" vice-kampioen Hunter Lawrence, zullen hem achter het starthek vergezellen. De contracten met de andere rijders zullen spoedig volgen. Dus Parijs is "back to normal", en dat voelt goed!

"Vorig jaar moesten we vanwege de covid-situatie overschakelen naar een 1-daags formaat en een circuit zoder 'whoops', omdat we voornamelijk GP-rijders in onze line-up hadden", legt Xavier Audouard, de sportdirecteur van het evenement, uit. "Het was nog steeds geweldig, de renners en de fans "speelden het spel", maar het was duidelijk dat we deze keer terug moesten naar onze normale standaard. Het is was dus een enorme opdracht om de nieuwe Amerikaanse kampioen te krijgen. Die zijn niet gemakkelijk naar hier te halen. Sinds 2000 konden we alleen Jeremy McGrath (2000), James Stewqart (2009) en Jason Anderson (2018) contracteren. Dat we nu Eli Tomac, een ​​van de grootste kampioenen ooit mogen presenteren is gewoon fantastisch! Eli reed twee keer op ons evenement en was eigenlijk koning van Parijs in 2014, maar het was op een andere locatie, in Lille. Deze keer weet ik zeker dat hij blij zal zijn met de Paris Arena La Defense, die misschien wel de beste locatie in Europa is voor dat soort evenementen: Amerikaanse baanafmetingen, nieuw, modern stadion, overdekt en verwarmd”.

“Jett en Hunter Lawrence waren vorig jaar ingeschreven, maar de wijziging van de datum en de reisbeperkingen beperkingen maakten het voor hen onmogelijk om aanwezig te zijn”, geeft Audouard aan. “Dus deze keer zijn we zelfs nog enthousiaster dat ze deelnemen aan hun eerste - van hopelijk vele - Paris SX! Jett heeft al twee Amerikaanse titels en Hunter is de huidige vice-kampioen van het Westen, met veel overwinningen. Ze hebben ongetwijfeld een geweldige toekomst en zullen dat exotische Australische tintje geven aan onze traditionele US vs Franse line-up. Over het algemeen zouden we niet gelukkiger kunnen zijn om dergelijke kampioenen op een vroeg tijdstip aan te kondigen. Maar er komen binnenkort meer spannende aankondigingen, houd ons in de gaten!”

De Paris SX 2022 zal bestaan ​​uit een 450 internationale race, een Franse kampioenschapsrace van 250 en een FMX-tentoonstelling/Best Trick-wedstrijd, ter ere van de traditionele "100%SX, 100%FMX, 200% Show"-moto!

Sébastien Poirier, voorzitter van de Franse Federatie: « De Paris Supercross is een strategisch evenement in het belang van onze sport, zowel in Frankrijk als in het buitenland. Lariviere Organization organiseerde het vorig jaar onder zware omstandigheden, het was belangrijk om deze traditie in stand te houden. Dit jaar is het « back to normal » voor de 39e editie, met de Internationale 450 Klasse en onze Franse Nationale SX Tour voor de 250 klasse. De FFM is blij om, nogmaals, geassocieerd te worden met dit klassieke evenement dat onze Franse fans zo toejuichen.”