MX World

12/06/2022 08:08 - geplaatst door Stingray

Karlis Reisulis heeft de eerste manche van de EMX 125 cc gewonnen. Hij na vrij snel de leiding over van Ferruccio Zanchi, maar Alexis Fueri kam hem tot op de streep bedreigen. Ivano Van Erp was mee voorin, maar viel weg. Cas Valk werd vierde voor Janis Reusulis. Valk, Karlis en Reisulis en Fuer1 werken zich wat los van de achtervolgers.

In de EMX250 spurtte Andrea Bonacorsi van de zesde naar de tweede plaats. In de slotronde ging hij zijn stalgenoot Rick Elzinga nog halen. De heroptredende Maxim Grau werd derde voor Guentin Prugnieres en David Braceras. De Belgen verging het niet zo goed in race één. Lucas Coenen startte heel slecht en worstelde zich naar de negende plaats. Hoopgevend was de race van Wesley Dieudonne die 19-de werd. He slechtste nieuws houden we op het laatste. Sacha Coenen verliet voortijdig de arena. Hij reed een groot deel van de race in de frontlijn, maar viel in de tiende ronde uit met pech. En het zou nog erger worden.