MX World

13/06/2022 11:52 - geplaatst door Stingray

Zaterdag kwam Maxime Renaux zwaar ten val. Hij stond zelf nog recht maar achteraf bleek en en ander ernstiger dan verwacht. Zegt Yamaha in een persbericht van gisterenochtend:

Monster Energy Yamaha Factory MXGP’s Maxime Renaux kan niet starten in de MXGP van Duitsland in Teutschental, de elfde ronde van het WK motorcross, omwille van blessures opgelopen tijdens de kwalificatierace van zaterdag. Renaux die tweede staat in de WK-klassering crashte op de finish jump en viel van relatief grote hoogte met als gevolg een zware landing. Hij reed zelf onmiddellijk de paddock binnen, maar verklaarde in het medisch centrum dat hij veel rug pijn had. Na het onderzoek ter plaatse is Renaux overgebracht naar het ziekenhuis in Halle waar een MRI-scanuit wees dat hij de wervels T1, T2, T5 en T7 heeft gebroken. Renauw zal zo spoedig mogelijk overgebracht worden naar België voor verdere onderzoeken en om een revalidatie programma op te stellen."