MX World

19/06/2022 08:30 - geplaatst door Stingray

Terwijl in Haaltert een grijze gors in staat is om een MX te verbieden is de symbiose in Rhenen gewoon perfect. De crossbaan van de Kwintelooyen ligt in een zuiver natuurgebied, waar op enkele dagen per jaar na de natuur en de liefhebbers er van hun gang kunnen gaan. Ik begin stilaan te walgen van het natuur terrorisme, terwijl men in Rhenen bewijst dat het echt wel kan om cross en natuur samen te laten gaan. Over naar de sport en de finale van de Dutch Masters, gereden op zaterdag. 
Thor!

Calvin Vlaanderen is de nieuwe Master. Heeft daar wellicht ook berekend voor gereden in Rhenen, waar Glenn Coldenhof de eindzege pakte in de 500 cc, voor Romain Febvre en Brent Van doninck. Zowel Coldenhof als Febvre wonnen een reeks.

Rick Elzinga, die deze week aangaf dat hij op zijn tandvlees zat, heeft toch de 250-titel behaald.  Hij werd gisteren vijfde in de race die gewonnen werd door Kay de Wolf, voor Andrea Bonacorsi, Lucas Coenen en Dave Kooiker.

125 cc-rijder Janis Reisulis was al zo goed als zeker van de titel maar de dagzege ging gisteren naar Ivano Van Erp. Mirco Ten Kate werd derde.

Gyan Doensen moest tot het uiterste gaan om de titel veilig te stellen. Dex Kooiker won de race terwijl Douwe Van Mechgelen alles in het werk stelde om de titel te pakken. Hij werd tweede in de eindtand van de race met een 3/2 resultaat. Jarne Bervoets werd derde voor de nieuwe kampioen Doensen. Ian aApoorter sloot de top vijf af.