MX World

25/07/2022 08:20 - geplaatst door Stingray

Eindelijk, die dubbele reekszege vor een van onze landgenoten. Lucas Coenen, Sacha is zijn andere helft, won zaterdag en zondag beide reeksen op de Heeserbergen in Lommel. Hij glipt eveneens voorbij Camden McLellan en Cornelius Andrea Bonacorsi naar de derde plaats in de tussenstand. zit er nog meer in? Zeg nooit nooit, er zijn nog 150 punten te verdienen. Maar de achterstand op Cornelius Toendel bedraagt 43 punten. En leider Rick Elzinga is nog verder weg.

In de eerste EMX250-race was het Sacha Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing die de holeshot pakte van Rick Elzinga en Andrea Bonacorsi van Hutten Metaal Yamaha Racing.Elzinga kwam snel op voorsprong, terwijl Bonacorsi doorging en naar de tweede plaats schoof toen Sacha Coenen naar de derde plaats werd gedrongen. Guillem Farres van Raths Motorsports vocht zich een weg omhoog in de rangorde toen hij uiteindelijk Dave Kooiker van Hutten Metaal Yamaha Racing passeerde voor de derde plaats. In de vierde ronde slaagde Farres er ook in om Bonacorsi voor te blijven, hoewel de Italiaan zich onmiddellijk terugvocht om zijn positie terug te nemen. Farres crashte toen en ging niet verder met de race. Ondertussen verraste Lucas Coenen van Jumbo Husqvarna BT Racing zowel Elzinga als Bonacorsi toen hij - vertrokken van de van de zevende plaat - naar de leiding ging in ronde negen. Het trio vocht de volgende paar ronden nauw, terwijl Bonacorsi zijn teamgenoot bijstond om naar de tweede plaats te schuiven. Bonacorsi dreigde voor Lucas Coenen tot de laatste momenten van de race. Coenen won de spurt met slechts 0,549 seconden verschil. Bonacorsi werd tweede voor Elzinga, Quentin Marc Prugnieres van 9MM Energy Drink BUD Racing en Sacha Coenen.

In de tweede race was het opnieuw Sacha die de leiding nam in de eerste bocht, maar hij werd snel gepasseerd door Lucas. Een paar renners gingen neer in de eerste bocht, zodat Bonacorsi als 13e begon. Sacha zakte naar de vijfde plaats toen Farres en Prugnieres voorbijgingen. Ondertussen maakte Bonacorsi vorderingen en vocht hij terug naar de zevende plaats, maar een val sloeg hem terug. Op dat moment had Lucas een indrukwekkende voorsprong van 19 seconden op Elzinga, terwijl Sacha. Coenen worstelde met zichzelf en/of de motor. Ondertussen vond Bonacorsi een tweede versnelling in zijn jacht naar het podium en maakte enkele snelle passes. De Italiaan ging van de 14e naar de achtste plaats, passeerde toen Kooiker en Cornelius Toendel van Fantic Factory Team Maddii en uiteindelijk Camden Mc Lellan van TBS Conversions Racing Team in de laatste twee ronden om de vierde plaats veilig te stellen. Maar geen enkele renner was opgewassen tegen de thuisheld Lucas Coenen die de tweede manche won met een reuze voorsprong op Farres, Elzinga, Bonacorsi en Mc Lellan.

Lucas Coenen: “Het was een perfect weekend! In de tweede race passeerde ik Rick en mijn broer snel omdat ik wist dat ze snel waren. Toen maakte ik een gat en controleerde mijn race. Ik ben zo gelukkig. Ik wil alle fans bedanken; ze waren echt geweldig. 1-1 en nu gaan we door en zien wel hoe de volgende race gaat”.