MX World

09/08/2022 08:59 - geplaatst door Stingray

Na zijn podiumplaats in de Grand Prix van Lommel reisden Calvin Vlaanderen en Gebben van Venrooy Yamaha Racing af naar Uddevalla in Zweden voor de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. De baanomstandigheden waren hier compleet anders dan in Lommel met hier een harde en gladde ondergrond. Het was heel moeilijk om in te halen waardoor een goede start van cruciaal belang was. Vlaanderen reed een sterke kwalificatieheat en verzekerde zich met een derde plaats van een goede startplaats voor in de manches op zondag.
 
Thor!In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar al binnen enkele ronden werkte hij zich op tot in de top vijftien. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij en omdat hij zijn motor toen niet meer aan de praat kreeg, moest hij noodgedwongen de wedstrijd verlaten.
 
Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal pakte hij een betere start en kwam op een derde plaats uit de eerste bocht. Nadat hij in de eerste ronde een aantal posities prijs had moeten geven, reed hij lang op een zesde plaats. Nadat hij in de vijftiende ronde werd gepasseerd door Jorge Prado wist hij de 
manche als zevende af te sluiten. 
 
Het team zal nu door reizen naar Finland waar aankomend weekend de zestiende ronde van het wereldkampioenschap verreden wordt in Hyvinkaa.
 
Commentaar Calvin Vlaanderen (15e in het dagklassement): “Al met al ben ik best tevreden over het weekend. Ik heb een aantal goede dingen laten zien. Op zaterdag had ik een goed gevoel met een tweede tijd in de tijdtraining en een derde plaats in de kwalificatieheat. Ik voelde iets meer druk om te presteren in de manches op zondag. In de eerste manche pakte ik een hele slechte start en was ik in de eerste tien minuten te afwachtend. Ik vond mijn ritme en begon plaatsen winst te boeken totdat ik ten val kwam. Helaas wilde de motor daarna niet meer starten waardoor ik de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche pakte ik een goede start en was ik derde. Een aantal rijders passeerden mij in de eerste ronde maar daarna reed ik lang op een zesde plaats. Het was moeilijk om in te halen omdat iedereen bijna hetzelfde deed. Ik finishte als zevende waardoor het een goed weekend was. We nemen het positieve mee en gaan verder in Finland.”