MX World

14/08/2022 19:17 - geplaatst door Stingray

Dertien GP-zijspannen kwamen zich  in Oostrozebeke met mekaar meten. Vanluchene-Robbie Bax domineerden de eerste reeks van start tot finish. Het duurde nochtans maar een ronde eer Etienne Bax-Cermak de tweede plaats over namen van Van Werven-Van den Bogaart. Ze kwamen, vijf seconden te kort. In de tweede reeks draaiden Bax-Cermak de rollen om en leidden voor Sanders-Rostingt met Vanluchene-Bax nu als derde, en na een ronde op twee. Maar de kwartliter kloof kon niet dicht gereden worden. Bij de 'gewone' zijspannen wonnen Delmotte-Valke voor De Cocq-De Vijlder en Soetaert-Bekaert. Meer dan 100 zijspannen waren naar Oostrozebeke afgezakt.

De opkomst bij de Inters was een flink stukminder. Jorne Tytgat won van Greg De Meulemeester en Maarten Govaert en de andere acht.