MX World

20/08/2022 21:49 - geplaatst door Stingray

Hoe deze MX2 kwalificatie te omschrijven zonder iemand voor het hoofd te stoten? Puur cijfermatig dan. Met een minimaal deelnemresveld werd er van kiet gegaan. Vialle, Benistant en Tom Guyon spurtten weg. Geerts sloot aan en passeerde Guyon vrij snel.  Hij en Benistant probeerden Vialle bij te blijven. Na net 6 minuten wedstrijd kwam Jago ten val. Hij zou als elfde terug aan zetten. Vialle en Benistant waren incontournable, en Thibault dwong Tom tot een vlijmscherpe eindspurt. Ondertussen raakte Liam Everts in een perfect ritme, wat hem in staat stelde om van de zevende naar de derde plaats te rijden. Daarmee was hij sneller dan Guyon en Roan van de Moosdijk.  Geerts werd achtste. 

In de MXGP iets meer vertrekkers, maar ook met weinig wapenfeiten. Mitch Evans reed even voor  zijn kopman uit als tweede, ook Harri Kullas speelde met de groten mee. Maar na ronde twee lag alles muurvast. Romain Febvre raakte maar moelijk los van wereldkampioen Tim Gajser terwijl Jeremy Seewer iets meer terrein prijs gaf.  Calvin Vlaanderen excelleerde op het harde en werd vierde voor Glen Coldenhoff, die in de laatste ronde Kullas  passeerde. Van Horebeek en Van doninck reden als echte Belgen met mekaar op naar de dertiende en veertiende plaats.