MX World

22/08/2022 12:16 - geplaatst door Stingray

Gisteren geen tijd. Een lezer vond het wat banaal dat we naar onze kermis verwezen. So be it. Vandaag bleek mijn database niet raadpleegbaar. Maar Heikki Declercq bracht redding in de vorm van een race-rapport (zie Thor).

Foto: Delbrassine in Rijkevorsel.

De nieuwe omloop in Vechmaal was de zoveelste die door de VMCF op de kalender werd geplaatst en organisatie had het grote materiaal bovengehaald om een mooie circuit tegen een heuvelflank uit te tekenen. Op Vrijdag was er de traditionele nachtcross waar Jeremy Coen de beide reeksen op zijn naam zette voor Romain Delbrasinne en Matteo Puffet. De traditionele superfinale om 01.00 uur ’s nachts werd een kolfje naar de hand van Romain Delbrasinne wat meteen een teken aan de wand was voor de BK-proef die er op zondag werd verreden.

Alle ogen waren gericht op de twee leiders Mark Boot en Stijn Verstrepen maar net die twee zouden een complete offday kennen in Vechmaal. Het was tweemaal Romain Delbrasinne die manches op zijn naam zou brengen voor Jeremy Coen en Matteo Puffet waardoor Delbrasinne plots opnieuw titelkandidaat wordt. Stijn Verstrepen blijft leider met een minimale voorsprong op Mark Boot maar Romain Delbrasinne volgt nu al op minder dan 15 punten van het kopduo. In MX2-klasse verloor BK-leider Frederic Weigert een manche aan de jonge Maxime Colson maar de ervaren rot blijft wel leider in de tussenstand. Volgend weekend wordt de strijd opnieuw gevoerd op het heuvelcircuit van Huldenberg.