MX World

29/08/2022 14:39 - geplaatst door Stingray

Bij VLM in Tongerlo won Brent Aerden de MX2-klasse voor Marnicq Lagrou en Kristof Scheynen. Maar het feit dat Aerden twee keer algemeen als tweede finishte geeft toch extra kleur aan die zege. Aerden sloot twee keer af na Cedric Grobben die in de MX1 eindstand gevolgd werd door Bryan Engelen en Jordi Van Mieghem. Opvallende prestatie toch van Jordi.

AMPL draait berengoed, met bijna 30 kwartliter Inters. De race in Libin werd gewonnen door Paco Destercq voor Mike Roose en Sam Jordant. Destercq deed zijn stunt nog eens over in de MX1 waar hij in de eindstand Kevin Fors en Benjamin vooraf ging. Fors had wel de eerste reeks gewonnen.

VMCF was aan de slag in Vlaams Brabant, meer bepaald in Huldenberg. De eerste reeks ging er naar Stijn Verstrepen voor Mark Boot en Romain  Delbrassine. Verstrepen kwam ten val in de start van de tweede reeks. Maar hij zou nog flink opklimmen. De slotreeks werd gewonnen door Boot voor Delbrassine en Verstrepen. Hierdoor verzekerde Boot zich van de eindzege voor  Verstrepen en Delbrassine. 

Foto Cedric Grobben by Jim Janssen.